ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αποσύρεται πιάτο από την αγορά

Κίνδυνος από μόλυβδο

Ανάκληση πιάτου πορσελάνης καθημερινής χρήσης

Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, στο πλαίσιο της διεξαγωγής των επίσημων ελέγχων στην αγορά, έχουν προβεί σε δειγματοληψία του πιο κάτω προϊόντος, το οποίο μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους έχει διαπιστωθεί ότι δεν συνάδει με τους περί Υλικών και Αντικειμένων για Επαφή με τα Τρόφιμα Κανονισμούς 2004 -2019, όσον αφορά στην απελευθερούμενη ποσότητα μολύβδου.

Ονομασία Υλικού & Αντικειμένου: ΠΙΑΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΠΟΡΣΕΛΑΝΗ

19cm, Ο (group) AJM

LOT NO.: 16HKF7

ITEM NO.: DFB-075

Barcode: 0470095000030

Κατασκευάζεται στην Κίνα

Το φόντο της εσωτερικής επιφάνειας είναι άσπρο με χρωματιστά σχέδια (κλουβί πουλιών, πεταλούδες, λουλούδια κ.τ.λ.) στην οποία αναγράφεται η πρόταση UNION POSTALE UNIVERSELLE - CARTE POSTALE κ.τ.λ. και το περίγραμμα του πιάτου είναι τιρκουάζ χρώματος με άσπρες κουκίδες.

Φωτογραφίες για εύκολη αναγνώριση:

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που διακινεί το εν λόγω προϊόν στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση απόσυρση / ανάκληση.

Επειδή, όμως, ενδέχεται κάποια ποσότητα του συγκεκριμένου προϊόντος να βρίσκεται ήδη στην κατοχή των καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως παύσουν να το χρησιμοποιούν και το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το έχουν αγοράσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X