ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόπειρα κατά Ροδοθέου: Βαριές οι κατηγορίες των συλληφθέντων

Κλεμμένη η μοτοσικλέτα, κανείς εκ των τριών ο ιδιοκτήτης

Η Αστυνομία προχωρά στη διερεύνηση της υπόθεσης της απόπειρας δολοφονίας το βράδυ της Δευτέρας στη Λευκωσία με γοργούς ρυθμούς και στη βάση των στοιχείων που προέκυψαν και οδήγησαν στη σύλληψη των τριών υπόπτων, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.


Διπλό φονικό: «Πιστεύαμε κατά 99% ότι ο Τζιωνής σκότωσε το ζεύγος ή ήταν εκεί»


Σε δηλώσεις του στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, ο κ. Αγγελίδης χαρακτήρισε σημαντική εξέλιξη για την έκβαση των ερευνών στην απόπειρα φόνου τη σύλληψη των τριών υπόπτων, ηλικίας 37, 34 και 26 χρόνων μετά την αξιολόγηση της πληροφορίας και τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας που χρησιμοποιήθηκε.


Αυτές τις γυναίκες ψάχνει η αστυνομία - Φωτογραφία


Όπως είπε, αρχικά οι τρεις είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι για το αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας, χωρίς να δώσουν οποιεσδήποτε ικανοποιητικές εξηγήσεις και στη συνέχεια, χθες το βράδυ συνελήφθησαν ως ύποπτοι για το αδίκημα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της απόπειρας φόνου, της παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, της παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών και της παράνομης κατοχής περιουσίας.

Η Αστυνομία, όπως ανέφερε ο κ. Αγγελίδης, αποτάθηκε στο Δικαστήριο και εξασφάλισε εντάλματα σύλληψης, ενώ τα τρία άτομα παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση 8ήμερης προσωποκράτησης.


Επιδότηση διακοπών για χαμηλοσυνταξιούχους - Ποια τα κριτήρια


«Το σημαντικό είναι ότι με βάση αυτή την εξέλιξη αυξάνεται ο όγκος του ανακριτικού έργου», είπε και τόνισε τη σημαντικότητα της για την εξιχνίαση της υπόθεσης, λαμβάνοντας υπόψη ενδεχόμενες περαιτέρω εξελίξεις καθώς η ανακριτική ομάδα συνεχίζει εντατικά τις έρευνες. Τόνισε ότι με βάση και τη χθεσινή σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, των ανακριτών, είχαν καθοριστεί οι ενέργειες για τη διερεύνηση της υπόθεσης και οι οποίες άρχισαν να υλοποιούνται.

Ερωτηθείς αν η μοτοσικλέτα που έχει εντοπιστεί είναι κλεμμένη ή αν ανήκει σε κάποιον από τους τρεις συλληφθέντες, ο κ. Αγγελίδης είπε πως δεν έχει καταγγελθεί ως κλοπιμαία. Όπως είπε, γίνονται εξετάσεις για τον εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη και δεν φαίνεται να είναι κάποιος από τους τρεις ο ιδιοκτήτης.

Με βάση αυτή την εξέλιξη, σημείωσε ο κ. Αγγελίδης, θα επεκταθούν οι εξετάσεις στη βάση στοιχείων και μαρτυριών και για τη μοτοσικλέτα. Το σημαντικό επίσης είναι πως σε για μια σοβαρή υπόθεση όπως η συγκεκριμένη, υπήρξε αυτή η εξέλιξη που οδήγησε στην σύλληψη τριών υπόπτων σε σύντομο χρονικό διάστημα και η οποία δίδει τη δυνατότητα επιπρόσθετων εξετάσεων και στοιχείων. Επεσήμανε εξάλλου ότι οι έρευνες θα επεκταθούν πέραν της σύλληψης των τριών υπόπτων.


Η ανακόντα του Γιάννη Αγγελή έγινε 3 ετών και είναι τεράστια (Vid)


Υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτου

Σε μια άλλη υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτου στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας σε συγκεκριμένη εταιρεία πωλήσεως αυτοκινήτων, ο κ. Αγγελίδης είπε πως από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια και πως στο πλαίσιο των ερευνών και της αξιολόγησης όλων των δεδομένων, συνελήφθησαν δύο νεαρά πρόσωπα ηλικίας 23 ετών, οι οποίοι θα παραμείνουν υπό κράτηση για 8 ημέρες.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων έχει δώσει θεληματική κατάθεση στην οποία αναφέρει πως είχε προβεί στον εμπρησμό μετά από παρότρυνση του δευτέρου ατόμου, το οποίο ωστόσο αρνείται εμπλοκή.

Πέραν από αυτή τη μαρτυρία η Αστυνομία, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της υπόθεσης, προχωρεί στην εξασφάλιση όλων των απαραίτητων στοιχείων και μαρτυριών που θα οδηγήσουν στην πλήρη εξιχνίαση της.

Ερωτηθείς αν η Αστυνομία γνωρίζει το κίνητρο των δραστών, ο κ. Αγγελίδης είπε πως πρόκειται για προσωπικές διαφορές του δευτέρου υπόπτου, με τους παραπονούμενους, και σημείωσε πως υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που η Αστυνομία επεξεργάζεται. Πρόσθεσε πως υπάρχει κίνητρο και προς συγκεκριμένη κατεύθυνση προχωρούν οι έρευνες, πέραν της κατάθεσης που έχει δοθεί.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X