ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόπειρα κατά Ροδοθέου: Εγκρίθηκε η νομική αρωγή στον 26χρονο

Καμία ένσταση από την Κατηγορούσα Αρχή

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας οδηγήθηκε ο 26χρονος Ελληνοκύπριος, ένας εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση της απόπειρας φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου που σημειώθηκε στις 26/11/2018.

Το Κακουργιοδικείο ενέκρινε το αίτημα του 26χρονου για νομική αρωγή, με την Κατηγορούσα Αρχή να μην προβάλλει οποιαδήποτε ένσταση.

Ο 26χρονος απάντησε παραδοχή στη μοναδική κατηγορία που του απήγγειλε η Κατηγορούσα αρχή.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 8 Φεβρουαρίου, στις 09:00 το πρωί. Ο 26χρονος αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου με τον δικηγόρο του.

Οι κατηγορίες

Το εν λόγω πρόσωπο κατηγορείται ότι στις 27 Νοεμβρίου 2018, ενώ γνώριζε ότι δύο πρόσωπα ήταν ένοχα στην υπόθεση, δηλαδή απόπειρας φόνου, τους παρείχε βοήθεια με σκοπό να τους παράσχει τη δυνατότητα να διαφύγουν την τιμωρία.

Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη διαδικασία ο 37χρονος Παλαιστίνιος, ο οποίος είναι και αυτός κατηγορούμενος στην υπόθεση δεν παραδέχθηκε ενοχή στις τέσσερις κατηγορίες που αφορούν απόπειρα φόνου, οπλοφορία, κατοχή πυρομαχικών και συνωμοσία. Η διαδικασία για τον 37χρονο έχει οριστεί στις 16/4.

Εν αναμονή

Για την ίδια υπόθεση, η Αστυνομία καταζητεί άλλα δύο πρόσωπα. Πρόκειται για τους Ιωσήφ Ιωσήφ, γνωστός ως «Σήφης» και τον 37χρονο Σλοβάκο Balazovjech Miroslav, ο οποίος συνελήφθη στην Κερύνεια.

Σύμφωνα με απόφαση του «δικαστή» θα παραμείνουν υπό κράτηση και οι δυο κατηγορούμενοι.

Ο 40χρονος Ιωσήφ, εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και στην κατοχή του βρέθηκαν δύο όπλα και 100 σφαίρες. Για την υπόθεση συνελήφθησαν και δύο Τ/κ που διαπιστώθηκε ότι τον βοήθησαν να περάσει στα κατεχόμενα.

Οι δύο παραμένουν υπό κράτηση στα κατεχόμενα, με την Κυπριακή Αστυνομία να βρίσκεται εν αναμονή της έκδοσης των δυο προσώπων.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X