ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόπειρα κατά Ροδοθέου: Αυτή είναι η ποινή του 26χρονου

«Δεν μπορούσε να αρνηθεί διότι θα γινόταν στόχος»

Οδηγήθηκε εκ νέου στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ο 26χρονος σχετικά με την υπόθεση της απόπειρας φόνου του Νίκου Ροδοθέου.

Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ανακοίνωσε την ποινή του και το σκεπτικό της απόφασης.


Τέλος ο Λακκοτρύπης για τους... «Τουρκόσπορους»


Ποινή

Ο Δικαστής διάβασε το σκεπτικό της απόφασης καταλογίζοντας στον 26χρονο την κατηγορία που τον φέρει να είχε σκοπό τη συνεργασία.

Ακολούθως ο δικαστής ανέγνωσε τα όσα ανέφερε στην προηγούμενη δικάσιμο ο δικηγόρος του κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με τον δικαστή «το αδίκημα που αντιμετωπίζει είναι πολύ σοβαρό, η μέγιστη ποινή γι' αυτό το αδίκημα προβλέπετε τουλάχιστον στα τρία χρόνια. Λαμβάνεται υπόψη ότι συνεργάστηκε με την αστυνομία για εξιχνίαση της υπόθεσης και ότι θα γίνει μάρτυρας κατηγορίας. Ποινή φυλάκισης 10 μηνών στον 26χρονο χωρίς αναστολή».


Η προηγούμενη δικάσιμος

Κατά την προηγούμενη διαδικασία η Κατηγορούσα Αρχή αναφέρθηκε στα γεγονότα της υπόθεσης καθώς και την εμπλοκή του 26χρονου. Ο δικηγόρος του 26χρονου, Μιχάλης Σταματάρης, αγόρευσε για μετριασμό της ποινής του πελάτη του.

Όπως είχε αναφέρει ο κύριος Σταματάρης, ο 26χρονος είναι πατέρας ενός παιδιού ενώ η μητέρα του έχει αναπηρία 75% μετά από εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 26χρονου είχε αναφέρει ότι όταν εργαζόταν ως φρουρός ασφαλείας σε νυχτερινά μαγαζιά γνώρισε άτομα που τον ενέπλεξαν στο έγκλημα που κατηγορείται.

Σύμφωνα τον κύριο Σταματάρη φαίνεται ότι ο πελάτης του, πήρε οδηγίες από άλλο πρόσωπο και ότι δεν είχε κανένα προσχεδιασμό και ότι δεν γνώριζε για την απόπειρα εναντίον του Ροδοθέου.

Ο 26χρονος όπως είπε ο κύριος Σταματάρης, δεν μπορούσε να αρνηθεί διότι θα γινόταν στόχος τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του. «Βρέθηκε να είναι παγιδευμένος και λειτούργησε κάτω από τον φόβο για να μην λειτουργήσουν εκδικητικά εναντίον του».

Σημειώνεται πως ο δικηγόρος του κατηγορουμένου ενώπιον του Κακουργιοδικείου είχε αναφέρθει και στην πρόθεση του πελάτη του να γίνει μάρτυρας κατηγορίας καθώς και την συνεργασία του με την αστυνομία για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση είναι και ο 37χρονος Παλαιστίνιος ο οποίος απάντησε μη παραδοχή και στις τέσσερις συνολικά κατηγορίες που του απήγγειλε η Κατηγορούσα Αρχή.


Για να συμπληρωθεί το «παζλ»...

Για την ίδια υπόθεση, η Αστυνομία καταζητεί άλλα δύο πρόσωπα. Πρόκειται για τον Ιωσήφ Ιωσήφ, 40 ετών από τη Λευκωσία και τον Balazovjech Miroslav 37 ετών από τη Σλοβακία, o οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, πιθανόν να χρησιμοποιεί και το όνομα Dydi Rudolf. Και οι δύο συνελήφθησαν και κρατούνται στα κατεχόμενα.

Κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση ήταν 33χρονος Ε/κ, ο οποίος απαλλάχθηκε των κατηγοριών και αφαιρέθηκε από το κατηγορητήριο.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X