ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόπειρα φόνου Ροδοθέου - Τα ναρκωτικά, τα εκρηκτικά και τα ερωτηματικά

Με αλεξίσφαιρο γιλέκο ο 26χρονος - Οι καταζητούμενοι και οι πάμπολλες καταθέσεις

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ανανέωσε σήμερα για άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα προσωποκράτησης των δύο εκ των τριών υπόπτων που είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο των ερευνών για εντοπισμό των δραστών της απόπειρας φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου.
Πρόκειται για ένα Eλληνοκύπριο ηλικίας 26 χρόνων και ένα Παλαιστίνιο 37 χρόνων εναντίον των οποίων διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της απόπειρας φόνου, της παράνομης κατοχής όπλου και εκρηκτικών υλών και του αυτόφωρου αδικήματος της κατοχής παράνομης περιουσίας.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και τελούσε υπό κράτηση ακόμη ένας Ελληνοκύπριος, 33 ετών, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.
Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε σήμερα στο δικαστήριο ότι ο 26χρονος ύποπτος, ο οποίος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ομολόγησε την εμπλοκή του 37χρονου στην υπόθεση. Είπε επίσης ότι έγινε ταυτοποίηση γενετικού υλικού του 37χρονου με τεκμήριο της υπόθεσης.


Λάρνακα: Τοκογλύφος ετών 63 - Δάνεισε 40.000 και ήθελε πίσω 80.000 ευρώ


Ο ανακριτής ανέφερε ότι μέχρι σήμερα λήφθηκαν 110 καταθέσεις και θα ληφθούν ακόμη 70 από το φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον των υπόπτων, ενώ διεξήχθησαν επίσης 20 έρευνες για ανεύρεση του πιστολιού χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα. Είπε επίσης ότι έχει προγραμματιστεί να γίνουν άλλες 15 έρευνες παγκύπρια. Είπε ακόμη ότι σε σχέση με τον 37χρονο θα ληφθούν ακόμη 23 καταθέσεις.

Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για περαιτέρω κράτηση των υπόπτων σημειώνοντας ότι υπάρχει μαρτυρία που συνδέει τους υπόπτους με τα αδικήματα. Ο Δικαστής είπε ακόμη ότι από την γραπτή κατάθεση του 26χρονου προκύπτουν ισχυρές υποψίες τόσο εναντίον του ιδίου όσο και του 37χρονου.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν σε σχέση με τη μοτοσικλέτα που εντοπίστηκε στη Παλλουριώτισσα και η οποία μοιάζει με τη μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαιναν οι δράστες της απόπειρας φόνου. Ο Νίκος Ροδοθέου μετέβη στο ΤΑΕ Λευκωσίας και αναγνώρισε τη μοτοσικλέτα ως εκείνη που τον ακολουθούσε την ημέρα της απόπειρας φόνου εναντίον του και στην οποία επέβαιναν τα δύο πρόσωπα που πυροβόλησαν εναντίον του.

Για την ίδια υπόθεση, η Αστυνομία καταζητεί άλλα δύο πρόσωπα. Πρόκειται για τον Ιωσήφ Ιωσήφ, 40 ετών από τη Λευκωσία και τον Balazovjech Miroslav 37 ετών από τη Σλοβακία, o οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, πιθανόν να χρησιμοποιεί και το όνομα Dydi Rudolf. Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης και οι δύο συνδέονται φιλικά με τον 37χρονο ύποπτο.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από τις περιοχές που διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου και που εντοπίστηκε η μοτοσικλέτα.

Η διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου διεξήχθη στην παρουσία πάνοπλων αστυνομικών τόσο εντός όσο και εκτός της αίθουσας, ενώ σε όσους εισήλθαν στην αίθουσα για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία έγινε σωματικός έλεγχος.

Να σημειωθεί ότι ο 26χρονος μαζί με τον 24χρονο αδελφό του είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι και τεθεί υπό κράτηση σε σχέση με υπόθεση ναρκωτικών για την οποία τελεί επίσης υπό κράτηση ο 40χρονος Αλέξης Μαυρομιχάλης.

Ενώπιον του δικαστηρίου οδηγήθηκε σήμερα μόνο ο 24χρονος για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του για άλλες οκτώ ημέρες.
Σημειώνεται ότι αύριο λήγει και το διάταγμα κράτησης του Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X