ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απομακρύνονται τόνοι σκουπιδιών από τον Πεδιαίο

Το καθάρισμα της κοίτης του ποταμού θα βοηθήσει στη διατήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη του ποτάμιου οικοσυστήματος.

Άρχισε υπό την επίβλεψη λειτουργών του Τμήματος Περιβάλλοντος, η διαδικασία καθαρισμού της κοίτης του Πεδιαίου ποταμού εντός των δημοτικών ορίων Λακατάμειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο ΓΤΠ, μέχρι σήμερα τα συνεργεία του Δήμου απομάκρυναν 15 φορτηγά με απορρίμματα, που εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 150 τόνους. Η συλλογή των αποβλήτων θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες και αναμένεται ότι θα απομακρυνθούν συνολικά πέραν των 250 τόνων αποβλήτων από την περιοχή, τα οποία οδηγούνται σε αδειοδοτημένες μονάδες διαχείρισης αποβλήτων.

Το καθάρισμα της κοίτης του ποταμού θα βοηθήσει στη διατήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη του ποτάμιου οικοσυστήματος.

Σημειώνεται ότι οι τόνοι των σκουπιδιών που συγκεντρώθηκαν στην κοίτη του Πεδιαίου είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης και αυθαίρετης ρίψης σκουπιδιών, από μικρή μερίδα πολιτών, η οποία απειλεί την ευαίσθητη ισορροπία του οικοσυστήματος του ποταμού, καταστρέφει τον φυσικό πλούτο της χώρας μας και υποβαθμίζει το περιβάλλον.

«Οι εικόνες που κατέγραψαν από την περιοχή οι λειτουργοί του Τμήματος Περιβάλλοντος είναι αποκαρδιωτικές και αποτελούν ντροπή για τη χώρα μας και τον πολιτισμό μας», αναφέρεται.

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος τονίζει την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και καλεί τους πολίτες να αξιοποιήσουν τα Πράσινα Σημεία, στα οποία μπορούν να μεταφέρουν τα απόβλητά τους για διαχείριση ή να τα παραδίδουν σε αδειοδοτημένους μεταφορείς αποβλήτων. Υπενθυμίζεται ότι όποιος συλληφθεί να πετάει απόβλητα στο περιβάλλον, υπόκειται σε εξώδικη ρύθμιση ύψους μέχρι 4.000 ευρώ ή ποινική δίωξη ή και τα δύο μαζί.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X