ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Από επιπλοκές της COVID-19 πέθανε η 8χρονη

Σύμφωνα με την νεκροτομή

Από επιπλοκές του κορωνοϊού πέθανε το οκτάχρονο κορίτσι στα κατεχόμενα σύμφωνα με την νεκροτομή που διενεργήθηκε επί της σορού της, ωστόσο τα ακριβή αίτια του θανάτου θα αποκαλυφθούν ύστερα από λεπτομερή μικροσκοπική παθολογική εξέταση.

Όπως ανέφερε ο «υπουργός υγείας» των κατεχομένων Αλί Πιλλί, το κοριτσάκι πήγε στο νοσοκομείο στις 9 Νοεμβρίου με ναυτία, εμετό και κοιλιακό πόνο. Ύστερα από εξετάσεις από γιατρούς και αφού δεν βρέθηκε οποιαδήποτε άλλη αιτία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό με θετικό PCR.

Την επόμενη μέρα, όπως ανέφερε, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «αναφοράς», λόγω πτώσης στα επίπεδα οξυγόνου, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών κατέληξε ύστερα από δύο ώρες. Είπε επίσης ότι πρόκειται για το νεαρότερο θύμα του κορωνοϊού και για το λόγο αυτό για πρώτη φορά διενεργήθηκε στα κατεχόμενα νεκροτομή σε περιστατικό COVID-19.

Από την νεκροτομή, είπε, εντοπίστηκε υγρό γύρω από το κεφάλι, την καρδιά, την κοιλιά και τους πνεύμονες και σύμφωνα με την πρώτη διάγνωση από την νεκροτομή πιστεύεται ότι το παιδί πέθανε από επιπλοκές του κορωνοϊού. Ωστόσο, πρόσθεσε, τα ακριβή αίτια του θανάτου θα φανούν ύστερα από λεπτομερή μικροσκοπική παθολογική εξέταση.

Εκφράζοντας τη θλίψη του για το θάνατο του οκτάχρονου κοριτσιού, ο Πιλλί είπε ότι για ακόμα μια φορά γίνεται ξεκάθαρο ότι ο κορωνοϊός δεν είναι ένας ιός που πρέπει να υποτιμάται και ότι θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας ανεξαρτήτως ηλικίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση