ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απάτη με ταξιδιωτικά πακέτα: Κύπριοι αντί για ξενοδοχείο βρήκαν χωράφι

Αποκαλύψεις από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων

Σοβαρές απάτες εις βάρος ανυποψίαστων πολιτών έχουν λάβει χώρα κατά καιρούς, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Βίκτωρας Μαντοβάνης.

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα, με την κομπίνα σε βάρος μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας, ο κ. Μαντοβάνης, σε τηλεοπτικές δηλώσεις του, αναφέρθηκε σε περιπτώσεις Κυπρίων στο παρελθόν, που διευθέτησαν τις διακοπές τους στο εξωτερικό μέσω διαδικτύου, αλλά όταν μετέβησαν στην διεύθυνση που αναγραφόταν για το ξενοδοχείο που θα διέμεναν, αντίκρυσαν ένα χωράφι. Μάλιστα, είχαν και φωτογραφίες του ξενοδοχείου που υποτίθεται ότι έγινε η κράτηση, ωστόσο όλα ήταν μια μεγάλη απάτη.

Έτσι αποφεύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις

Ο κ. Μαντοβάνης αναφέρθηκε σε ορισμένους κανόνες που θα μας βοηθήσουν ώστε να μην πέσουμε σε παγίδες:

Κατ' αρχάς, προέτρεψε το κοινό όπως αποτείνεται στα αδειούχα ταξιδιωτικά γραφεία, τα οποία μπορεί να βρει στην σελίδα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού. Υπάρχουν κάποια περίπτερα, ωστόσο, και μικρά καταστήματα που πωλούν τέτοιου είδους υπηρεσίες, όμως είναι παράνομα, τόνισε, και διώκονται.

Στην συνέχεια, θα πρέπει να ελέγχεται εάν είναι μέλη του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου.

Τέλος, είπε ότι πρέπει να χρησιμοποιεί ο καθένας από 'μας, την λογική του. Εξήγησε, λέγοντας ότι δεν γίνεται να δίνει κάποιος προκαταβολή για το πακέτο διακοπών του, αλλά να παίρνει μια απόδειξη που αναγράφει μόνο το όνομα του ατόμου που εισέπραξε. Στην απόδειξη πρέπει να αναγράφεται το όνομα του ταξιδιωτικού γραφείου. Επίσης, υποψίες θα πρέπει να κινούνται και όταν ένα γραφείο προσφέρει συγκεκριμένο πακέτο διακοπών σε πολύ χαμηλότερη τιμή από κάποιο άλλο.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X