ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απάτη με άστεγους: Σε απευθείας δίκη οι τρεις κατηγορούμενοι

Πότε ορίστηκε η έναρξη της υπόθεσης

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού, που θα συνεδριάσει στις 13 Απριλίου, οδηγήθηκαν σήμερα τρία πρόσωπα, για την υπόθεση χρησιμοποίησης αστέγων για εξαπάτηση του κράτους και απόσπαση χρηματικού ποσού, που αφορούσε τη διαμονή και σίτιση τους σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Πρόκειται για τον 46χρονο πρόεδρο κινήματος για τους άστεγους, τον 57χρονο ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου και τον 66χρονο υπάλληλο υποδοχής, οι οποίοι θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την έναρξη της δίκης τους, με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο διέταξε όπως υπογράψουν προσωπική εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ, όπως παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τοποθετηθεί το όνομα τους στο stop list και όπως παρουσιάζονται, μια φορά την εβδομάδα, σε αστυνομικό σταθμό της επιλογής τους.

Οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί αρχικά στις 13 Οκτωβρίου 2019 και αφέθηκαν ελεύθεροι στις 25 Οκτωβρίου 2019, ενώ μετά από εξέταση του φακέλου και σχετικές οδηγίες από την Νομική Υπηρεσία, η υπόθεση καταχωρήθηκε στο δικαστήριο στις 2 Ιανουαρίου 2020 και σήμερα έγινε η παραπομπή τους σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στις 13 Απριλίου 2020.

Οι κατηγορίες ξεπερνούν τις 90 και αφορούν αδικήματα όπως, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπαση περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις, απάτη, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, απόπειρα απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X