ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απάντηση στον επιχειρηματία για πώληση τεμαχίου

«Ουδεμία αναφορά έγινε προς το πρόσωπο οποιουδήποτε επιχειρηματία»

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμος Σωτήρας αναφέρεται «σε επιστολή που εστάλη στις 25 Φεβρουαρίου 2019 προς τον Υπουργό Οικονομικών και κοινοποιήθηκε στην Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕ.ΔΙ.ΠΕ.Σ.) σχετικά με πώληση τεμαχίου της πρώην ΣΠΕ Σωτήρας με αδιαφανείς διαδικασίες» και διευκρινίζει ότι «ουδεμία αναφορά έγινε προς το πρόσωπο οποιουδήποτε επιχειρηματία».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «ο Δήμος Σωτήρας ενημερώθηκε για ανακοίνωση την οποία ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας εξέδωσε αρχές Μαρτίου 2019 και διευκρινίζει ότι οι ανησυχίες του Δήμου Σωτήρας εκφράστηκαν για τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολούθησε η ίδια η ΚΕ.ΔΙ.ΠΕ.Σ. σχετικά με τη μεταβίβαση του συγκεκριμένου τεμαχίου, προς τον οποιονδήποτε ιδιώτη».

Σημειώνεται ότι «στην επιστολή του Δημοτικού Συμβουλίου προς τον Υπουργό Οικονομικών, η πώληση του ακινήτου της πρώην ΣΠΕ Σωτήρας αντιβαίνει στις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις που προηγήθηκαν, ότι ακίνητα του πρώην Συνεργατισμού θα επέστρεφαν στις Κοινότητες για κοινωφελείς σκοπούς. Το συγκεκριμένο τεμάχιο αποτελεί ιδιοκτησία της ΣΠΕ Σωτήρας, το οποίο παραχωρήθηκε ως δωρεά από την Εκκλησία Σωτήρας για να καταφέρει να αντεπεξέλθει στα πρώτα δύσκολα χρόνια μετά την ίδρυσή της και να προφυλάξει τους αγρότες από τη «μάστιγα» της τοκογλυφίας, συνδέεται συναισθηματικά με τους δημότες της Σωτήρας, ενώ έχει ενταχθεί και στους σχεδιασμούς του Δήμου Σωτήρας για ανάπλαση του κεντρικού πυρήνα».

Στην ανακοίνωση του ο Δήμος Σωτήρας «επαναλαμβάνει ότι σε καμία περίπτωση δεν στηλιτεύει τις ενέργειες είτε του συγκεκριμένου, είτε οποιουδήποτε επιχειρηματία αλλά εργάζεται για το καλώς νοούμενο συμφέρον του συνόλου των δημοτών του».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X