ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απάντηση Δ. Λάρνακας σε δημοσίευμα για κατεδάφιση του περιπτέρου του Κωστή Κωστέα

«Δεν υπάρχει καμία αδειοδότηση»

Ο Δήμος Λάρνακας με ανακοίνωση του απαντά σε σημερινό δημοσίευμα που αναφέρεται σε κατεδάφιση του περιπτέρου του Κωστή Κωστέα, σημειώνοντας πως το υποστατικό και άλλα που βρίσκονται απέναντι από το Παγκύπριο Λύκειο, είναι μέσα σε τ/κ γη, δεν έχουν συμβόλαιο, πολεοδομική ή οικοδομική άδεια και χωρίς να καταβάλλεται οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.

Στην γραπτή του ανακοίνωση ο Δήμος αναφέρεται σε «επιστολές που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο με τίτλο «Ο Δήμαρχος κατεδαφίζει το περίπτερο του Κωστή Κωστέα» και διευκρινίζει πως το συγκεκριμένο λυόμενο υποστατικό και τα άλλα που βρίσκονται στον χώρο απέναντι από το Παγκύπριο Λύκειο, είναι κτισμένα σε Τουρκοκυπριακή γη που ανήκει στο ΕΒΚΑΦ "και είναι στη διαχείριση κατόχων χωρίς οποιοδήποτε συμβόλαιο, χωρίς οποιαδήποτε Πολεοδομική ή Οικοδομική Άδεια και χωρίς καταβολή οποιουδήποτε αντίτιμου για πάρα πολλά χρόνια».

Προστίθεται ότι «για τα εν λόγω υποστατικά, δεν υπάρχει καμία αδειοδότηση και με την υφιστάμενη κατάσταση μερικών από αυτά, να εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια".

Σημειώνει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας θα πάρει την τελική του θέση σε συνεδρία την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου. Η λύση που επεξεργάζεται το Σώμα είναι στη βάση του ότι ο χώρος θα πρέπει να παραχωρηθεί επίσημα στους κατόχους με όλους τους όρους που διέπουν την κατοχή τ/κ τεμαχίων. Αφού ο χώρος παραχωρηθεί νόμιμα τότε οι κατασκευές θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει πολεοδομική και οικοδομική άδεια, όπως κάθε νόμιμη οικοδομή.

Αναφορικά με το σχόλιο των αποστολέων των επιστολών με το «οποίο ευχαριστούν τον Δήμαρχο Λάρνακας και το Δημοτικό Συμβούλιο και τους εύχονται να μην γνωρίσουν τον πόνο και τις δυσκολίες της προσφυγιάς» σημειώνεται ότι «ο Δήμαρχος και πολλά από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας έζησαν από πρώτο χέρι, από την παιδική τους ηλικία τόσο τον πόνο όσο και τις δυσκολίες της προσφυγιάς».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X