ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απαντήσεις από το Υπουργείο αναμένει η ΕΜΕΛ

Το αδιέξοδο και η απεργία των εργαζομένων

Απαντήσεις γύρω από τις εισηγήσεις και προτάσεις της αναμένει η Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού, σε σχέση με το αδιέξοδο που προέκυψε και που οδήγησε στην επ` αόριστον απεργία των εργαζομένων της.

Απαντώντας σε προηγούμενη ανακοίνωση του Υπουργείου που εξέφραζε λύπη για την επ` αόριστον απεργία και καλούσε την ΕΜΕΛ να προβεί άμεσα σε δεύτερες σκέψεις και να επανέλθει στο διάλογο, η εταιρεία διευκρινίζει πως είναι το προσωπικό της που κατέρχεται σε απεργία, λόγω μη καταβολής των μισθών του μηνός Μαρτίου.

"Η ΕΜΕΛ συμμετέχει ενεργά και εποικοδομητικά στο διάλογο και δεν έχει αποχωρήσει", συνεχίζει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι το Υπουργείο γνωρίζει τα ζητήματα που εκκρεμούν μέσα από το διάλογο και τα έχει ενώπιον του από την προηγούμενη εβδομάδα, "χωρίς να υπάρξει επίσημη απάντηση".

Η εταιρεία σημειώνει ότι έχει υποβάλει δυο διαφορετικές συμβιβαστικές προτάσεις προς το Υπουργείο που, κατά την άποψη της, θα επιτρέψουν έστω και οριακή βιωσιμότητα της εταιρείας, ενώ τονίζει ότι το Υπουργείο δεν απάντησε σε αυτές ούτως ώστε να δοθεί έστω και ενδιάμεση λύση.

"Η ΕΜΕΛ έχει ενημερώσει ήδη το Υπουργείο, ότι ανάλογα με το ποσό που θα καταβάλει σήμερα ή τις επόμενες μέρες το ίδιο το Υπουργείο, ως αποζημίωση για το μήνα Μάρτιο, θα προβεί και σε πληρωμές για μισθοδοσία, καύσιμα, πιστωτές κ.τ.λ, στο μέγιστο ποσοστό των δυνατοτήτων της", συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Τέλος, αναφέρει πως αναμένει τις απαντήσεις του Υπουργείου Μεταφορών επί των εισηγήσεων και προτάσεων της για άρση του αδιεξόδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση