ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απαγορεύτηκε η είσοδος ασθενοφόρου από τα κατεχόμενα

Ο κ. Κλεάνθους χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση καλώντας την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα

Σε ασθενοφόρο του Αγροτικού Κέντρου Υγείας του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας που μετέφερε ασθενή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, μέσω των κατεχομένων, στην επιστροφή στο οδόφραγμα στην Ζώδια, απαγορεύτηκε η είσοδος στα κατεχόμενα με την δικαιολογία ότι από τούδε και στο εξής θα περνά μόνο όταν έχει ασθενή εντός του ασθενοφόρου, ανέφερε ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, Νίκος Κλεάνθους, ζητώντας από την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κλεάνθους ανέφερε πως το ασθενοφόρο παρέμεινε στο μέρος για δυόμισι περίπου ώρες, κατά τις οποίες έγιναν διαπραγματεύσεις με τα ΗΕ, χωρίς ωστόσο να γίνει κάτι, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να επιστρέψει μέσω του αγροτικού δρόμου.

Ο κ. Κλεάνθους χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση καλώντας την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα, προσθέτοντας πως δεν αναμένουν λύση από τα κατεχόμενα αλλά από την Κυβέρνηση.

Είπε πως καθημερινά διέρχονται από τα οδοφράγματα Ζώδιας και Αγίου Δομετίου περίπου 1500 άτομα τα οποία έρχονται στις ελεύθερες περιοχές, είτε για εργασία, είτε για ιατρικούς λόγους, είτε για τα σχολεία και τα φροντιστήρια των παιδιών τους, ενώ οι κάτοικοι του ακριτικού Πύργου Τηλλυρίας παραμένουν για τρεις μήνες εγκλωβισμένοι.

Είναι καιρός, είπε ο κοινοτάρχης, η Κυβέρνηση να λάβει μέτρα εναντίον των Τουρκοκυπρίων «ειδάλλως θα λάβουν μέτρα οι ίδιοι οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής».

Δυστυχώς, παρατήρησε, «δεχόμαστε προκλήσεις σε καθημερινή βάση» ενώ είπε πως «η πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών πρέπει να σταματήσει επιτέλους». Θέλουμε τον απεγκλωβισμό μας και την απεξάρτηση μας από τα κατεχόμενα, κατέληξε ο κ. Κλεάνθους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X