ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απαγωγή Μαρί Ελένης: Στις 6 Μαΐου η έναρξη της δίκης

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου θα οδηγηθούν οι πέντε κατηγορούμενοι

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας θα οδηγηθούν στις 6 Μαΐου οι πέντε κατηγορούμενοι στην πολύκροτη υπόθεση απαγωγής της 4χρονης Μαρί-Ελένης προκειμένου να απαντήσουν στις εις βάρος τους κατηγορίες.

Η απαγωγή της ανήλικης διαπράχθηκε στις 27/4/2017 έξω από το νηπιαγωγείο στο οποίο φοιτούσε, στη Λευκωσία, από τον Νορβηγό πατέρα της Τόρκελ Γκρίμσρουντ και μπροστά στα έντρομα μάτια της Ελληνοκύπριας μητέρας της.

Η ανήλικη, η οποία ήταν άφαντη για έξι περίπου μήνες παρά τις τότε εντατικές έρευνες της Αστυνομίας, είχε μεταφερθεί από τον πατέρα της στη Νορβηγία όπου τελικώς εντοπίστηκε και παραδόθηκε στη μητέρα της.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι πέντε πρόσωπα, ανάμεσα τους και τρεις Κύπριοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πέντε συνολικά κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της αρπαγής προσώπου από τη νόμιμη κηδεμονία, της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, της απαγωγής νεαρής γυναίκας κάτω των 16 ετών και της επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, οι κατηγορούμενοι την 27η Απριλίου του 2017 στη Λευκωσία, έξω από ιδιωτικό νηπιαγωγείο, μαζί με άλλο πρόσωπο, απήγαγαν την τετράχρονη από τη μητέρα της, η οποία ήταν η νόμιμη κηδεμόνας της προκαλώντας στην ίδια πραγματική σωματική βλάβη.

Η Κατηγορούσα Αρχή θα τους απαγγείλει στις 6/5 τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και θα τους καλέσει να απαντήσουν κατά πόσο παραδέχονται ή όχι τη διάπραξη των αδικημάτων.

Να σημειωθεί ότι ο πατέρας της ανήλικης δεν βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορούμενους αφού θα δικαστεί από Νορβηγικό δικαστήριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X