ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αντιμέτωπη με έναν serial killer η κυπριακή κοινωνία

Δύο πτώματα ανασύρθηκαν, άλλα δύο πιστεύεται ότι βρίσκονται στο φρεάτιο

Αποσβολωμένη και χωρίς να ξέρει πώς να αντιδράσει, η κυπριακή κοινωνία παρακολουθεί το διάρκειας μιας εβδομάδας θρίλερ, που «γυρίστηκε» σχεδόν μπροστά στα μάτια της, αλλά τώρα εκτυλίσσεται, αργά και βασανιστικά. Δύο πτώματα γυναικών έχουν ανασυρθεί από το φρεάτιο του παλαιού μεταλλείου της Κοκκινόγειας, ακόμα δύο πιστεύεται ότι βρίσκονται στον πυθμένα του, ενώ άφαντο παραμένει το πτώμα της 6χρονης κόρης της πρώτης εντοπισθείσας. Πλέον, μετά τις παραδοχές του 35χρονου υπόπτου και τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται ότι μπορούμε να κάνουμε λόγο για έναν κατά συρροήν δολοφόνο.

>>>Μιτσερό: Όλα όσα σημάδεψαν την σημερινή ημέρα

Μέχρι σήμερα, ο αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς έχει παραδεχθεί τρεις φόνους: της 38χρονης Marry Rose Tiburcio Infante και της 6χρονης κόρης της, Sierra, καθώς και της 28χρονης Arian Palanas Lozano, όλες από τις Φιλιππίνες.

Υπέδειξε σκηνές για να παραπλανήσει;

Το πρωί της Κυριακής ο 35χρονος μεταφέρθηκε στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για υποδείξεις σκηνών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ύποπτος υπέδειξε στους ανακριτές το σημείο στο οποίο πέταξε την ανήλικη στην λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο. Μάλιστα φαίνεται να έδωσε λεπτομερή περιγραφή στους ανακριτές.

Ωστόσο τα όσα ισχυρίζεται ο 35χρονος ενδέχεται να είναι και παραπλανητικά, καθώς, όπως πληροφορούμαστε, στις καταθέσεις του τις προηγούμενες ημέρες έδωσε διάφορα σενάρια για το πού βρίσκεται η ανήλικη.

Την σκότωσε κατά την σεξουαλική επαφή

Την Κυριακή 21 Απριλίου, ο 35χρονος οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο ικανοποίησε το αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος 6ήμερης προσωποκράτησής του, σε σχέση με τον δεύτερο φόνο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέγνωσε ο Υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης, εκ μέρους του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο 35χρονος, ο οποίος παρουσιαζόταν ως «Ορέστης» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με λεπτομέρειες αναφέρθηκε στην θεληματική κατάθεση του ο 35χρονου, ο οποίος στις 20/04 εξιστόρισε όλο το χρονικό φρίκης. Με βάση τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, περί τα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου 2018, γνώρισε την Αριάν Παλάνας μέσω badoo, την μετέφερε στο σπίτι του, όπου είχαν ερωτική επαφή, κατά την διάρκεια της οποίας την έπνιξε. Μετά την έδεσε και την μετέφερε στο μεταλλείο Κοκκινόγειας και την πέταξε στο φρεάτιο.

Το παρασκήνιο της εξαφάνισης της Arian

Οι πληροφορίες σε σχέση με την εξαφάνιση του δευτέρου θύματος, αναφέρουν ότι αυτή συνέβη ενώ η 28χρονη βρισκόταν σε διακοπές μαζί με φίλη της, στις Πλάτρες. Η κοπέλα έφυγε, αφού ενημέρωσε τους εργοδότες της, ωστόσο, αργότερα εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Το κινητό της τηλέφωνο ήταν κλειστό, με αποτέλεσμα η εργοδότριά της να επικοινωνήσει με την φίλη της. Η τελευταία φέρεται να είχε αναφέρει ότι ούτε η ίδια γνώριζε πού βρισκόταν.

Να σημειωθεί ότι η Arian Palanas Lozano εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στην οικία πρώην βοηθού αρχηγού Αστυνομίας.

«Κόλλησαν» στον Ξυλιάτο, ενδεχόμενη ολοκλήρωση στο Μιτσερό

Κατά τις σημερινές έρευνες, που διεξήχθησαν σε δύο μέτωπα, τα αποτελέσματα δεν ήταν ουσιαστικά, ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ολοκλήρωσης της επιχείρησης στο Μιτσερό αύριο, Δευτέρα.

Στο πρώτο μέτωπο των ερευνών, βρέθηκαν δυσκολίες, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να ζητεί την βοήθεια από ιδιωτική εταιρεία, που εξειδικεύεται στις θαλάσσιες εργασίες, στις βιντεογραφήσεις και φωτογραφήσεις. Με τεχνολογικά προηγμένη κάμερα-ρομπότ, η οποία καταδύθηκε στο φρεάτιο, διαπιστώθηκε ο βαθμός δυσκολίας και φαίνεται πως καταρτίστηκαν τα επόμενα βήματα. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκο Τράγκολα, για την ολοκλήρωση της επιχείρησης θα χρειαστεί και η αυριανή μέρα.

Την ίδια ώρα, στην λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου, οι έρευνες της Λιμενικής Αστυνομίας δεν απέδωσαν καρπούς, με αποτέλεσμα να διακοπούν νωρίς το απόγευμα. Όπως μας ανέφερε πληγή με γνώση της υπόθεσης, ο πυθμένας της λίμνης περιέχει μπάζα και κορμούς δέντρων, που δημιουργούν έναν «λαβύρινθο». Επίσης, όπως πληροφορούμαστε, το σημείο από το οποίο απέκτησε πρόσβαση πριν από μήνες ο ύποπτος, μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις που ανέβασαν την στάθμη του νερού στην λίμνη, βρίσκεται κάτω από το νερό.

Δριμύ κατηγορώ και διαμαρτυρία στην Λευκωσία

Στο πάρκο της Cyta μαζεύτηκαν το απόγευμα της Κυριακής δεκάδες άτομα από τις Φιλιππίνες, που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο, για να τιμήσουν την μνήμη της Marry Rose και της Arian Palanas, αλλά και για να διαμαρτυρηθούν για τον βάναυσο θάνατό τους.

Μεταξύ τους, ήταν και ο Λούης Κουτρουκίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών Κύπρου, ο οποίος κατηγόρησε την Αστυνομία για ολιγωρία στην υπόθεση, καθώς και ο ίδιος είχε προβεί σε διάφορες ενέργειες, όταν είχε εξαφανιστεί η Marry Rose, πριν από έναν περίπου χρόνο.

Όπως είπε στην κάμερα του Σίγμα ο κ. Κουτρουκίδης, όταν αποτάθηκε ο ίδιος στην Αστυνομία, μέλος της τον ρώτησε την ηλικία του. Όταν του απάντησε ότι είναι 70 ετών, ο αστυνομικός, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Κουτρουκίδη, του απάντησε: «Είσαι 70 χρονών και κάθεσαι και ασχολείσαι εδώ με μια Φιλιππινέζα τζιαι το μωρό της; Τούτοι γιε μου εφύασιν, επήαν που τα κατεχόμενα στην Ευρώπη. Μην ασχολείσαι. Πήγαινε στο καλό τζιαι χάνεις τζιαι την ώρα σου.».

Ένας κατά συρροήν δολοφόνος ανάμεσά μας

Πολλά είναι αυτά που θέλει κάποιος να πει και να σχολιάσει, αλλά δεν ξέρει από πού να το πιάσει. Πρώτη φορά, ίσως, η κυπριακή κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε μια κατάσταση, η οποία προκαλεί μόνο προβληματισμό και ανησυχία.

Ο 35χρονος ύποπτος, βάσει των δεδομένων που έχουμε ενώπιόν μας, εξελίσσεται σε έναν serial killer, ο οποίος κυκλοφορούσε ανάμεσά μας, συναναστρεφόταν μαζί μας ή με άτομα του στενού μας περιβάλλοντος, ενώ μοίραζε και διαταγές εκ της θέσεώς του στα παιδιά πολλών συμπολιτών μας. Ήταν ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, που δεν κίνησε ποτέ υποψίες στην καθημερινότητά του ή στο επαγγελματικό του περιβάλλον.

Κι όμως, ζούσε μια παράλληλη, σκοτεινή ζωή, εις βάρος τριών (για την ώρα) άλλων ζωών. Η φωτογραφική τέχνη, την οποία διδασκόταν και εξασκούσε, ίσως αποτελεί εργαλείο για τις αρχές, μιας και στο προφίλ του είχε αναρτημένες φωτογραφίες των χώρων, όπου ξεφορτώθηκε τις σορούς των θυμάτων του. Αυτό δείχνει ότι ήταν καλός γνώστης των περιοχών, οι οποίες ευελπιστούσε ότι θα αποτελούσαν τους τέλειους τάφους για τα θύματά του.

Οι παραδοχές του δεν αποκλείεται να αυξηθούν, ενόσω το ανακριτικό έργο βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X