ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άνοιξαν οι ουρανοί καλοκαιριάτικα (Pics)

Σταδιακά αναμένονται μέχρι και καταιγίδες

Με... παράξενες διαθέσεις «ξύπνησε» ο καιρός την Κυριακή, αφού μας ξεσήκωσε με ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό, απ' αυτό που είχαμε συνηθίσει τις προηγούμενες μέρες! Βροχές, βροντές και γκρίζος ουρανός, επέστρεψαν για να μας επιτρέψουν να κάνουμε ένα διάλειμμα από τις ψηλές θερμοκρασίες και την ξηρασία των προηγούμενων ημερών.


Βλάβες και διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Λευκωσίας (Πίνακας)


Πολλοί συμπολίτες μας ενθουσιάστηκαν με την επιστροφή του χειμερινού καιρικού σκηνικού και, φυσικά, ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις φωτογραφίες από διάφορες περιοχές, περιγράφοντας το τι αντίκρυσαν, με το που άνοιξαν τα μάτια τους...

Η παρακάτω φωτογραφία αναρτήθηκε στην σελίδα «Καιρικά φαινόμενα στην Κύπρο» και, σύμφωνα με την περιγραφή, προέρχεται από τις Βρυσούλλες της επαρχίας Λάρνακας:

Από την ίδια σελίδα δανειζόμαστε και την παρακάτω φωτογραφία, η οποία, σύμφωνα με τον συμπολίτη μας, ο οποίος την ανήρτησε, προέρχεται από την περιοχή του αεροδρομίου Λάρνακας:

Παρόμοιο σκηνικό αντίκρισε και η Λευκωσία, όπως φαίνεται στην φωτογραφία από την περιοχή των Λατσιών, όπου, εκτός από τις εικόνες αυτές, υπάρχουν και αναφορές για βροχές και αρκετές βροντές:

Δράση ανέλαβε και ο φωτογράφος των καιρικών φαινομένων, Στέφανος Μιστρελλίδης, ο οποίος «έπιασε» τον κεραυνό, την ώρα που αυτός διαγράφονταν πάνω από τον ουρανό της επαρχίας Λευκωσίας:

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη μέχρι και την Τρίτη.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις και σταδιακά αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 29 στα υπόλοιπα παράλια και στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς 3 και παροδικά μέχρι μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτύσσονται αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά ή και το εσωτερικό.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X