ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άνοιξαν οι ουρανοί - Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι (vid)

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν και σήμερα με την μετεωρολογική υπηρεσία να εκδίδει «πορτοκαλί» προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες.

Προσοχή οδηγοί 

Η Αστυνομία με ανακοινώσεις ενημερώνει τους οδηγούς για τους επικίνδυνους δρόμους ένεκα των καιρικών συνθηκών, παροτρύνοντας τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. 

Η τελευταία επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία, αφορούσε τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λάρνακας. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που επικρατούσαν η ορατότητα ήταν περιορισμένη και παρότρυνε τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, τοπικά όμως θα παρατηρείται αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται μετά το μεσημέρι αναμένεται και πάλι να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, στα ορεινά, το εσωτερικό και πιθανό στα νοτιοανατολικά και τα ανατολικά παράλια. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα νότια μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 29 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το μεσημέρι και το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά ή και στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο κατά το τριήμερο για να κυμανθεί όμως κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X