ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άνοιξαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα «Τhe STEAMers» του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο πρόγραμμα

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών στο πρόγραμμα «The SΤΕΑΜers» 2020 - 2021 και προσκαλεί παιδιά και νέους από 6 έως 35 ετών να υποβάλουν την αίτησή τους.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο πρόγραμμα που συνδυάζει τις Επιστήμες, την Τεχνολογία και τις Τέχνες μέσα από τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις. Τα αρχικά STEAM αναφέρονται στους τομείς ‘Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics’ και αποτελούν τη βάση των προσφερόμενων εργαστηρίων του προγράμματος, τα οποία είναι τα ακόλουθα: Ρομποτική, Προγραμματισμός, Φωτογραφία, Graphic Design, Δημιουργική Γραφή, Μουσική, Θέατρο, Χορός και Τέχνη.

Στόχος των εργαστηρίων, είναι η εμβάθυνση και εξειδίκευση των εκπαιδευόμενων σε θέματα STEAM, που αποτελούν απαραίτητα προσόντα για την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη των πολιτών και εργαζομένων του αύριο.

Συγκεκριμένα, μέσα από τα προσφερόμενα εργαστήρια, οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να δουν την τεχνολογία από άλλη σκοπιά συνδυάζοντάς την με τις τέχνες, να πειραματιστούν και να βελτιώσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους, αποσαφηνίζοντας παράλληλα τις έννοιες με πρακτικούς τρόπους.

Όλα τα εργαστήρια έχουν δημιουργηθεί με γνώμονα να εξασφαλίσουν ώρες δημιουργικής απασχόλησης, επιστημονικές γνώσεις και παιχνίδι από εξειδικευμένους, προσοντούχους εκπαιδευτές και καθηγητές. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στα ειδικά διαμορφωμένα Πολυκέντρα του ΟΝΕΚ σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο, λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και τηρώντας πιστά τις οδηγίες των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο την ασφάλεια των εκπαιδευόμενων και εκπαιδευτών.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετάσχει σε όσα εργαστήρια επιθυμεί, αναλόγως της διαθεσιμότητας. Ο συνολικός αριθμός των συναντήσεων ανά εργαστήριο, είναι 30 ετησίως. Τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο 2020 και θα διαρκέσουν μέχρι τον Μάιο 2021. Τα δίδακτρα ανέρχονται στα 60 ευρώ ανά εργαστήριο για 1 χρόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να υποβάλετε την αίτησή σας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος: www.thesteamers.onek.org.cy/.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X