ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανοίγει η Πύλη Εμβολιασμού για τους άνω των 76 ετών

Σύμφωνα με το Εθνικό Πλάνο Εμβολιασμού για την COVID-19, προτεραιότητα για εμβολιασμό έχει αυτή την περίοδο η ηλικιακή ομάδα των 75-79

Συνολικά 9.264 ραντεβού θα διατεθούν για τον εμβολιασμό ατόμων άνω των 76 ετών με την Πύλη Εμβολιασμού να ανοίγει από τις 9 σήμερα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πλάνο Εμβολιασμού για την COVID-19, προτεραιότητα για εμβολιασμό έχει αυτή την περίοδο η ηλικιακή ομάδα των 75-79.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι συνολικά θα διατεθούν 9.264 ραντεβού για τα Κέντρα Εμβολιασμού, που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες.

Παράλληλα, από σήμερα, μέσω της Πύλης Εμβολιασμού, οι πολίτες θα ενημερώνονται κατά τη διευθέτηση του ραντεβού τους για το εμβόλιο, που θα χορηγείται σε κάθε Κέντρο.

Προστίθεται ότι προς αποφυγή ταλαιπωρίας και συγχρωτισμού στα Εμβολιαστικά Κέντρα, και επειδή έχει παρατηρηθεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι πολίτες προσέρχονται πολύ νωρίτερα από το προγραμματισμένο ραντεβού τους, απευθύνεται θερμή έκκληση όπως τα άτομα που θα εμβολιαστούν να μεταβαίνουν στα Κέντρα Εμβολιασμού την προγραμματισθείσα ώρα του ραντεβού τους και όχι νωρίτερα.

Συστήνεται στους πολίτες που εμπίπτουν στην ηλικιακή υπό-ομάδα που έχει προτεραιότητα για εμβολιασμό, να διευθετούν ραντεβού στην πρώτη χρονικά διαθέσιμη ημέρα και ώρα, ώστε να υπάρχει συνεχής ροή στα Κέντρα Εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται πως ανάλογα με τον ρυθμό εξάντλησης των ραντεβού για τα άτομα άνω των 76 ετών, οι πολίτες θα ενημερώνονται μέσω ανακοίνωσης για τη διάθεση των ραντεβού σε επόμενες ηλικιακές υπό-ομάδες. Καλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, ώστε να γνωρίζουν τις διαφοροποιήσεις στην ηλικιακή ομάδα και να προβαίνουν σε διευθέτηση ραντεβού.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X