ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανησυχία για παράταση των μέτρων - «'Ισως να μην περάσουμε το Πάσχα όπως το ελπίζαμε»

Ανατρέπεται το σκηνικό των χαλαρώσεων;

24news team

Η επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί ίσως να μην επιτρέψει περισσότερες χαλαρώσεις ιδιαίτερα για τις μέρες του Πάσχα. Αυτό ανέφερε ο Καθηγητής Παθολογίας και λοιμωξιολογίας, Δρ. Γιώργος Πετρίκκος, μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα στον Alpha Κύπρου. Όπως υποστήριξε, οι μονάδες στα νοσηλευτήρια είναι σε οριακά επίπεδα, ενώ παρατηρείται παραβίαση των πρωτοκόλλων μετά το άνοιγμα πολλών δραστηριοτήτων.

«Οι μονάδες είναι σε οριακά επίπεδα. Αυτό σε συνδιασμό με κάποια καθυστέρηση στους εμβολιασμούς δημιουργεί μια ανησυχία για παράταση των μέτρων και έτσι να μην περάσουμε το Πάσχα όπως ελπίζαμε. Θα λέγαμε να ανοίξει η εστίαση στους εσωτερικούς χώρους και περισσότερη δυνατότητα για εκκλησιασμό. Τα σημερινά δεδομένα είναι δύσκολο να τα βλέπουμε και αναλόγως από την άλλη βδομάδα θα αποφασίσουμε. Τα νούμερα όμως δεν μας βοηθούν. Μαζί με τα πολλά περιστατικά και τα νοσοκομεία δημιουργούν πρόβλημα».

Αναφορικά με το αν θα υπάρξουν χαλαρώσεις για το Πάσχα όπως έγινε και για την περίοδο των Χριστουγέννων, ο Δρ.Πετρίκκος υποστήριξε πως ίσως υπάρξουν χαλαρώσεις για μετακινήσεις για περισσότερη ώρα ενώ σκέψεις γίνονται και σχετικά με τον εκκλησιασμό.

Δείτε το video:

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X