ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λευκωσία: Η στιγμή που ο ανεμοστρόβιλος σάρωνε και κατέστρεφε (Pics, Vids)

Ανατράπηκαν τρία οχήματα στον Στρόβολο

Έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, με αποκορύφωμα την ανατροπή τριών οχημάτων από ανεμοστρόβιλο στον Στρόβολο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό συνέβη στην λεωφόρο Σταυρού στον Στρόβολο στα φώτα τροχαίας της συμβολής με την λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ.

*Φωτογραφίες από «Πολίτης»

Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, η οποία ενημερώνει ότι τα οχήματα ήταν σταθμευμένα χωρίς επιβαίνοντες, όταν συνέβη το περιστατικό. Ως εκ τούτου, κανείς δεν κινδύνευσε, ούτε τραυματίστηκε, ωστόσο, ανταποκρίθηκαν άμεσα μέλη της δύναμης, καθώς και της Πυροσβεστικής για παροχή βοήθειας.

Στο παρακάτω βίντεο που εστάλη από πολίτες στo 24News, φαίνεται η σοκαριστική στιγμή, που ο ανεμοστρόβιλος σάρωνε και κατέστρεφε στην Λευκωσία:

Χαμός σε πολλές περιοχές

Όπως έχει γίνει αντιληπτό, ισχυρές καταιγίδες πλήττουν την ευρύτερη περιοχή και επαρχία της Λευκωσίας, με τις εικόνες να έχουν αρχίσει να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου:

Το παραπάνω βίντεο ελήφθη από την περιοχή του Λυκαβηττού στην Λευκωσία. Όπως βλέπετε, λίγα λεπτά έντονης βροχής, συνοδεία χαλαζόπτωσης, ήταν αρκετά για να μετατρέψουν παρακείμενο χώρο στάθμευσης σε λίμνη, ενώ ανάλογη εικόνα, σύμφωνα με πληροφορίες μας παρουσιάζει και η λεωφόρος Διγενή Ακρίτα, παρά τα φώτα τροχαίας με την συμβολή με την λεωφόρο Καλλιπόλεως.

Το επόμενο βίντεο ελήφθη στην περιοχή Αγίου Δομετίου. Φαίνεται και ακούγεται το χαλάζι πώς προσκρούει σε διάφορα αντικείμενα και στο πάτωμα:

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων δέχθηκε μέχρι στιγμής 40 κλήσεις. Οι κλήσεις αφορούν μετακινήσεις αντικειμένων, δέντρων και οχημάτων και τρεις κλήσεις αφορούν πλημμυρισμένα υποστατικά στις περιοχές Στροβόλου, Λακατάμιας και Έγκωμης. Επίσης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε κλήσεις που αφορούσαν την μετακίνηση οχημάτων με επιβαίνοντες, που εγκλωβίστηκαν σε πλημμυρισμένους δρόμους. Ζητήθηκε και η υποστήριξη της Πολιτικής Άμυνας.

Στην φωτογραφία που εντοπίσαμε στην σελίδα «Καιρόφιλοι Κύπρου», φαίνεται το πώς είχε αλλάξει η λεωφόρος Τσερίου στον Στρόβολο. Όπως βλέπετε, ο δρόμος εξαφανίστηκε και την θέση του πήρε μεγάλος όγκος νερού:

Την παρακάτω φωτογραφία ανήρτησε ο Δημήτρης Τοκαρής, ο οποίος αναφέρει ότι παρά τα φώτα τροχαίας του Μετοχίου Κύκκου στην Έγκωμη απεκόπη δέντρο, με αποτέλεσμα να κλείσει μια λωρίδα κυκλοφορίας:

Ενδεικτικό της κατάστασης που δημιουργήθηκε είναι και το βίντεο που εστάλη στο 24News από πολίτη. Όπως φαίνεται σ' αυτό, οι δρόμοι έγιναν ποτάμια και στην επαρχία Λευκωσίας, με την διακίνηση να καθίσταται δύσκολη:

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X