ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανατροπή από Τζιωνή - Θέλει να αλλάξει απάντηση στις κατηγορίες

Στις κεντρικές για να δοθούν εξηγήσεις

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης (20/6) οι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση της διπλής στυγερής δολοφονίας του ζεύγους Χατζηγεωργίου και Σεργίου, στο σπίτι τους στον Στρόβολο.

Όπως μας μετάφερε ο ανταποκριτής μας από το Δικαστήριο, Δημήτρης Λουκά, η ανατροπή ήρθε από τον Λοΐζο Τζιωνή, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να αλλάξει απαντήσεις που έδωσε στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ο ίδιος με τον συνήγορο υπεράσπισής του πέρασαν για λίγο εκτός αίθουσας για να συζητήσουν, με την διαδικασία να ξεκινά εκ νέου λίγο αργότερα.

Εν συνεχεία ο δικηγόρος του Τζιώνη ζήτησε αναβολή της σημερινής διαδικασίας,  θέλοντας όπως ανάφερε να δει τον πελάτη του στις κεντρικές φυλακές για να διαβουλευθεί κάποια πράγματα.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Πολίνα Ευθυβούλου ξεκαθάρισε από την πλευρά της ότι «παραδοχές επί προϋποθέσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».

Η κα. Ευθυβούλου διερωτήθηκε εάν δεοντολογικά μπορεί να μείνει απαθής και εάν μπορούν να γίνουν οποιεσδήποτε άλλες συζητήσεις από τη στιγμή που ο κατηγορούμενος έχει αποφασίσει να παραδεχτεί τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

«Δεν είναι θέμα ούτε δικηγορών, ούτε δικαστηρίου», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι η Κατηγορούσα Αρχή δεν έχει τίποτε να πει σε αυτό το στάδιο.

Ως εκ τούτου το αίτημα για αναβολή  έγινε αποδεκτό με την δίκη να έχει ορισθεί το πρωί της Παρασκευής 21/6.

Οι αλλαγές στις καταθέσεις 

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά την διαδικασία που έλαβε χώρα την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, ο Τζιωνής αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί και τις οποίες είχε παραδεχθεί σε πρώτη φάση.

Αρχικά είχε δηλώσει παραδοχή στις επτά από τις οκτώ συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζει και που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για φόνο, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Ο 33χρονος είχε δηλώσει μη παραδοχή μόνο σε μια κατηγορία που αφορά στη διάρρηξη της κατοικίας του άτυχου ζεύγους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρξε διάρρηξη διότι «ήταν ανοικτά».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X