ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανακοινώθηκαν οι επιτυχόντες δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί και δεκανείς στην ΕΦ

Δείτε τα αποτελέσματα

Ανακοινώθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την επιλογή των δοκίμων εφέδρων αξιωματικών και δεκανέων, με τους αρμόδιους φορείς να κάνουν λόγο για αδιάβλητη διαδικασία.

Το μεσημέρι, ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης συναντήθηκε με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, στο Υπουργείο Άμυνας και παρέλαβε τις καταστάσεις με τους 100 δόκιμους έφεδρους αξιωματικούς και 200 δεκανείς που πέτυχαν στις εξετάσεις.

Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας Μαρίνος Σιζόπουλος και το μέλος της Επιτροπής Γιώργος Κάρουλλας καθώς και στελέχη του Υπουργείου και της Εθνικής Φρουράς.

«Η σημερινή διαδικασία παράδοσης των αποτελεσμάτων των εξετάσεων για τους υποψήφιους βαθμοφόρους αποτελεί το επιστέγασμα μιας διαφανούς και αδιάβλητης διαδικασίας, η οποία διασφαλίζει την επιλογή των βαθμοφόρων με αξιοκρατικά κριτήρια», δήλωσε ο Υπουργός.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι για τις θέσεις των υποψηφίων βαθμοφόρων δήλωσαν ενδιαφέρον 784 νεοσύλλεκτοι, εκ των οποίων 733 πληρούσαν τα κριτήρια. Από αυτούς πέρασαν τις αθλητικές δοκιμασίες 514, ενώ στις γραπτές εξετάσεις παρακάθισαν 511, καθώς τρεις απέσυραν το ενδιαφέρον τους.

Ο Υπουργός συνεχάρη όλους τους επιτυχόντες καθώς και όλους όσους συμμετείχαν στη διαδικασία.

Ευχαρίστησε παράλληλα το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Υπηρεσία Εξετάσεων του ΥΠΠ για τη συνεργασία και τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, αλλά και τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας για τη στενή και εποικοδομητική, όπως είπε, συνεργασία τους.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης είπε ότι πρόκειται για την 20η τελετή παράδοσης αποτελεσμάτων, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι δεδομένος ο αδιάβλητος χαρακτήρας των εξετάσεων. «Στο παρελθόν θα ήταν αυτονόητο ότι ο συγγενής του Υπουργού ή ο συγγενής του βουλευτή θα ήταν σε αυτόν τον κατάλογο» είπε.

Αναφέρθηκε παράλληλα στην εμπειρία του από φοιτητές που υπηρέτησαν, λέγοντας ότι τα τελευταία χρόνια όλοι είναι σίγουροι ότι περνούν στις εξετάσεις αυτές με την αξία τους.

Διαβάστε επίσης Σοβαρό ατύχημα στη Λεμεσό

Παρέδωσε τέλος στον Υπουργό Άμυνας τους φακέλους με τους επιτυχόντες, δίνοντας μια κατάσταση με τα ονόματα σε αλφαβητική σειρά και μια κατάσταση με τη σειρά επιτυχίας.

Ο Υπουργός Άμυνας ρωτήθηκε εξάλλου για αντιδράσεις γονέων για τον αποκλεισμό υποψηφίων από τις αθλητικές διαδικασίες λόγω υπέρβασης του κριτηρίου για το σωματικό βάρος. «Έχουν αποκλειστεί και παιδιά που έχουν λιγότερο βάρος από το κανονικό. Υπάρχει συγκεκριμένο κριτήριο το οποίο ήταν γνωστό και είναι γνωστό σε όλους» ανέφερε ο κ. Αγγελίδης.

Ερωτηθείς για το ίδιο ζήτημα ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι το θέμα της πλήρωσης των σωματικών κριτηρίων είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για την επιλογή των αξιωματικών.

Διαβάστε επίσης Τα τρολ που «γέννησε» το γλωσσάρι (pics)

«Οι αξιωματικοί ηγήτορες της Εθνικής Φρουράς δεν θα πρέπει μόνο να έχουν το ισχυρό πνεύμα και κυρίως τη γνώση για να μπορέσουν να επιβληθούν και να καθοδηγήσουν τους υπόλοιπους. Την ίδια στιγμή θα πρέπει και με το σωματικό τους ανάστημα και παράστημα να εμπνέουν την ανάλογή εμπιστοσύνη» είπε.

Ανέφερε επίσης ότι ο στρατός «δεν είναι μόνο πνεύμα, είναι και σώμα, είναι ένας συνδυασμός των δύο».

Είπε εξάλλου ότι όταν η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας συζητούσε τους κανονισμούς για τις προαγωγές των αξιωματικών και υπαξιωματικών, εισήγαγε και τα σωματικά κριτήρια που πρέπει να πληρούν τα μόνιμα στελέχη της Εθνικής Φρουράς. Και οι έφεδροι αξιωματικοί πρέπει να πληρούν τα συγκεκριμένα σωματικά κριτήρια, πέραν των γνώσεων που αποδεικνύονται μέσα από τις εξετάσεις, είπε.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής ανέφερε εξάλλου ότι για ακόμη μια χρονιά «επιβεβαιώνεται ότι ακριβώς αυτή η διαδικασία, στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων και κυρίως μιας διαφανούς διαδικασίας έχει εξαλείψει το φαινόμενο της ρουσφετολογίας», κάτι που όπως είπε, είναι σημαντικό για την εμπέδωση του κλίματος πειθαρχίας στην Εθνική Φρουρά. 

Ευχήθηκε τέλος καλή σταδιοδρομία και σωστή και άρτια εκπαίδευση στους επιτυχόντες.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X