ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άμεσα αλλαγή της ώρας των ιπποδρομιών λόγω καύσωνα

Τι αναφέρει το Κόμμα για τα Ζώα

Οι θερμοκρασίες που διάγουμε και που ξεπερνούν πλέον τους 41 βαθμούς σίγουρα επηρεάζουν όλους μας. Οι κίτρινες προειδοποιήσεις είναι σχεδόν καθημερινές (μπαίνουν σε εφαρμογή από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα) και οι οποίες βασικά προτρέπουν το κοινό, τις ευπαθείς ομάδες και τους εργαζόμενους να αποφεύγουν τη συχνή και παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.

Λόγω αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου δέχεται σχεδόν καθημερινά καταγγελίες όσον αφορά την λειτουργία του Ιπποδρόμου και τις ιπποδρομίες. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι μέσα σε αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες διεξάγονται ιπποδρομίες μετά τις 4 η ώρα το απόγευμα που αυτό σημαίνει ότι τα άλογα μαζί με τους αναβάτες τρέχουν μέσα σε θερμοκρασίες πέραν των 40 βαθμών.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου έχοντας υπόψη όλα τα πιο πάνω αλλά και ταυτόχρονα τις μεγάλες ανησυχίες του όσον αφορά την ευημερία των αλόγων και των αναβατών τους, καλεί την Ιπποδρομική Αρχή και τους ιδιοκτήτες των αλόγων όπως εξετάσουν άμεσα την αλλαγή της ώρας που διεξάγονται οι ιπποδρομίες ή τουλάχιστον να ερευνήσουν την περίπτωση της μη διεξαγωγής ιπποδρομιών όταν οι θερμοκρασίες είναι τόσο μεγάλες.

Εξάλλου οι κίτρινες προειδοποιήσεις είναι ξεκάθαρες και στέλνουν ξεκάθαρα μηνύματα κυρίως στους εργαζόμενους. Και οι αναβάτες είναι εργαζόμενοι γιαυτό ας φροντίσουν όλοι να σεβαστούν και τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τα ΖΩΑ και την ΦΥΣΗ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X