ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ακατάλληλα κρέατα διοχέτευε το σφαγείο CYPRA σε γειτονικό εστιατόριο

Εκλύεται επικίνδυνο - τοξικό αέριο και δεν γίνονται μετρήσεις

Στέλιος Ξιουρής

Σε όργιο παρανομιών και περιβαλλοντικών παραβάσεων προέβη το σφαγείο CYPRA υπό την ανοχή των κυβερνητικών υπηρεσιών με χειρότερη την διοχέτευση ακατάλληλων κρεάτων σε παρακείμενο με το σφαγείο εστιατόριο, τα οποία προφανώς καταναλώθηκαν από ανυποψίαστους πολίτες.

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων στο δεύτερο μέρος της κατάθεσης του στην Ερευνητική Επιτροπή που συστάθηκε για τις ενέργειες του σφαγείου CYPRA, ο βουλευτής των Οικολόγων ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην δίωρη κατάθεση του ενώπιον των ΧΑΡΗ ΠΟΓΙΑΤΖΗ – Προέδρου και των ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΚΑΟΥΤΖΑΝΗ και ΚΥΠΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ παρέδρων – επιτρόπων, ο κ. Περδίκης επισήμανε και τεράστιο θέμα υγείας των κατοίκων της περιοχής, αφού οι εκλύσεις από το σφαγείο, του τοξικού αερίου ΥΔΡΟΘΕΙΟΥ βρίσκονται σε ψηλά επίπεδα. Μάλιστα μετρήσεις δεν διενεργούνται από το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Εργασίας από το 2017 και προφανώς ο κίνδυνος από το υδρόθειο, που πρόκειται για δηλητηριώδες- διαβρωτικό – εύφλεκτο – εκρηκτικό, σύμφωνα με την βιβλιογραφία είναι συνεχής και ιδιαιτέρως επικίνδυνος.

Ανάμεσα στα άλλα ενδιαφέροντα που κατέθεσε ο κ. Περδίκης και προέκυψαν τόσο μέσω της κατάθεσης σωρείας εγγράφων, όσο και της αντεξέτασης που έτυχε από τους δικηγόρους του σφαγείου ΗΛΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ και ΡΕΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ προκύπτουν και τα εξής:

• Το σφαγείο προκαλεί οχληρία- ρύπανση – παρέμβαση σε δημόσιους χώρους, όπως στον ποταμό Ξυλοπόταμο και υπεράντληση υδάτων.

• Το 2014 η Υπ. Εργασίας παρέπεμψε το σφαγείο κατόπιν μετρήσεων για τις ποσότητες υδροθείου που εκλύονταν στην Δικαιοσύνη λόγω ποινικών αδικημάτων. Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στα δικαστήρια.

• Δεν διέθετε καμία εκ των αδειών που απαιτούνται.

• Οι δεξαμενές λυμάτων δίπλα από κατοικίες είναι άκρως επικίνδυνες.

• Υπάλληλος του CYPRA κατηγορήθηκε για λαθρεμπόριο τσιγάρων.

• Ο λειτουργός που αποκάλυψε την διοχέτευση ακατάλληλων κρεάτων απολύθηκε.

• Ανώνυμο σημείωμα που καταγράφει την δράση του ιδιοκτήτη αναφέρει ότι στις διαπραγματεύσεις το Γενικό Λογιστήριο, του οποίου προΐσταται η σύζυγος του ιδιοκτήτη Γ. Λογίστρια ΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ εκπροσώπησε λειτουργός που δεν γνώριζε το αντικείμενο

• Οι παραβιάσεις στην κοίτη του Ξυλοπόταμου καταγγέλθηκαν αλλά δεν έχει γίνει οτιδήποτε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X