ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#akamascleanup - Και φέτος καθαρίζουμε τις ομορφότερες παραλίες της Κύπρου (Vid)

Για 5η συνεχόμενη χρονιά «Η Καθημερινή» αναλαμβάνει δράση

Την ώρα που η ανάγκη για την προστασία ενός από τα πιο παρθένα μέρη της Κύπρου, του Ακάμα, είναι ιδιαίτερα αυξημένη, η εφημερίδα «Η Καθημερινή» αποδεικνύει εμπράκτως ότι νοιάζεται για το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και τις πανέμορφες παραλίες της. Αφήνοντας πίσω όποιες υποχρεώσεις και με το σύνθημα #akamascleanup, αφιερώνουμε μια Κυριακή, καθαρίζοντας ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Μεσογείου.

Για πέμπτη χρονιά, η εφημερίδα διοργανώνει τον εθελοντικό καθαρισμό των παραλιών του Ακάμα, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, προσκαλώντας όλους όσοι ενδιαφέρονται να συνδράμουν την υπέροχη αυτή προσπάθεια.

Για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να καλείτε την SPP Media στο τηλέφωνο 22472472.

Η αναχώρηση των λεωφορείων από την Λευκωσία είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 08:30 το πρωί, ενώ ο καθαρισμός θα ξεκινήσει από το Latsi Watersports Center στις 11:00.

Από το 2015

Το ζήτημα του περιβάλλοντος εμπεριέχει περισσότερα ερωτηματικά παρά απαντήσεις. Ερωτήματα όπως το τι δουλειά έχει μια σαγιονάρα στην παραλία, ένα κουτί αναψυκτικού δίπλα της, μια πλαστική συσκευασία φαγητού, ένα άδειο μπουκάλι νερού, καπάκια μπουκαλιών παραχωμένα στην άμμο, αποτσίγαρα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, ανακύπτουν όταν επισκέπτεται κανείς ακτές και θάλασσες. Σε αυτά τα ερωτήματα η καλύτερη απάντηση είναι η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και παιδείας και κατόπιν η δράση. Στη μεγάλη εικόνα, επιστήμονες εκτιμούν ότι το 80% των απορριμμάτων που βρίσκουμε στις θάλασσες προέρχεται από ανθρώπινες δραστηριότητες στη στεριά και μόνο το 20% αφορά τις δραστηριότητες των ανθρώπων στη θάλασσα.

Περίπου 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών σκουπιδιών καταλήγουν κάθε χρόνο στους ωκεανούς και περίπου 269.000 τόνοι πλαστικών επιπλέουν στην επιφάνειά τους. Στη μικρή, κυπριακή εικόνα, το πέρασμα από τη θεωρία στην πράξη έλαβε χώρα το 2015. Την 26η Σεπτεμβρίου εκείνης της χρονιάς, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκστρατεία καθαρισμού του Ακάμα από τον όμιλο SPP Media και την εφημερίδα «Η Καθημερινή».

Διευθυντές, δημοσιογράφοι, ραδιοφωνικοί παραγωγοί και μεγάλος αριθμός εθελοντών, με σακούλες ανά χείρας ξεκίνησαν από το Λατσί και συγκεκριμένα από το σημείο που βρίσκεται το Latsi Water Sports για να καθαρίσουν τέσσερις παραλίες και με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό. Εκατοντάδες κιλά σκουπίδια απομακρύνθηκαν, δίνοντας ανάσα στην περιοχή η οποία εν τέλει είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιβαλλοντολογικά εφόσον αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες παραθεριστές κάθε χρόνο.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X