ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΗΚ: Oι συντεχνίες αντιδρούν με απεργιακά μέτρα

Δυναμικά μέτρα την ερχόμενη Δευτέρα ως αντίδραση στο Διοικητικό Συμβούλιο

Στα άκρα έχουν οδηγηθεί οι εργασιακές σχέσεις στην ΑΗΚ με αφορμή τις μισθολογικές περικοπές που εφαρμόζονται στο δημόσιο από το 2012.

Μετά την απογευματινή συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ την Τρίτη το απόγευμα οι τέσσερις συντεχνίες κινούνται στη λήψη απεργιακών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» από τον χώρο των συντεχνιών λήφθηκε η απόφαση οι εργαζόμενοι του ημικρατικού οργανισμού να προχωρήσουν σε απεργιακά μέτρα η μορφή των οποίων θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Η σταγόνα που φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι στις κακές σχέσεις συντεχνιών και ΔΣ ήταν η απάντηση που έδωσε η ηγεσία του οργανισμού στο αίτημα συντεχνιών και εργαζομένων για κατάργηση των μισθολογικών περικοπών καθώς και άλλων θεμάτων όπως το ΓεΣΥ αλλά και την καταβολή αναδρομικών από το 2012 και εντεύθεν.

Οι συντεχνίες

Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι τέσσερις συντεχνίες της ΑΗΚ θεωρούν απαράδεκτο και πρωτοφανές για τα εργασιακά στην ΑΗΚ τον τρόπο που επέλεξε το ΔΣ να επικοινωνήσει με τους εργαζόμενους.

Αντί να τους ενημερώσει, όπως ήταν πρέπον, επέλεξε να αποστείλει μια γραπτή επιστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τονίζουν οι ίδιες συντεχνιακές πηγές. «Οι συντεχνίες ανακοινώνουν ότι από την Δευτέρα προχωρήσουν με απεργιακά μέτρα ως αντίδραση τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή προς τις συντεχνίες:

Στον απόηχο των έντονων αντιδράσεων συντεχνιών και εργαζομένων για τερματισμό των μισθολογικών αποκοπών το διοικητικό συμβούλιο της Αρχής Ηλεκτρισμού τοποθετήθηκε μετά την απογευματινή συνεδρία τους

 

Πηγή: kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση