ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αηδία και ντροπή: Λύματα χύνονται στον Πεδιαίο στην Λευκωσία (Vid)

Φωνές για κακοτεχνίες και φθηνά υλικά κατασκευής του αντλιοστασίου

Εικόνα που προκαλεί αισθήματα αηδίας και ντροπής παρουσιάζει από την Παρασκευή 25/05 το αντλιοστάσιο της Ανθούπολης στην Λακατάμεια, καθώς λόγω σοβαρής διαρροής, τόνοι λυμάτων έχουν καταλήξει στον Πεδιαίο ποταμό και εντός του πάρκου Αγίου Γεωργίου.

Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών επισκέφθηκε την περιοχή, με το μέλος του, Γιώργο Ηλιάδη, να δημοσιεύει ένα βίντεο του σοβαρού προβλήματος και το ίδιο το κίνημα, με ανακοίνωσή του, να φωνάζει ότι αυτή είναι η πολλοστή φορά που γίνεται δέκτης παραπόνων, καθώς το πρόβλημα δεν είναι πρόσφατο.


Σοβαρό πρόβλημα με βλάβη στο αντλιοστάσιο του ΣΑΛ στη Λακατάμια


Η ανακοίνωση και το βίντεο: 

«Για πολλοστή φορά το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών γίνεται δέκτης παραπόνων ότι και πάλι έχει διαπιστωθεί σοβαρή διαρροή στο αντλιοστάσιο του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας, στην Ανθούπολη, με τις συνέπειες να επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και το περιβάλλον.

Νωπές είναι οι μνήμες από το περιστατικό τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν 2000 τόνοι λύματα χύθηκαν στον Πεδιαίο, λόγω ακριβώς του ίδιου προβλήματος.

Ο κ. Γιώργος Ηλιάδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, πραγματοποίησε χθες Παρασκευή (24/01/19) επιτόπια επίσκεψη για να εξετάσει το αληθές των καταγγελιών για το νέο περιστατικό.

Σε δηλώσεις του ανέφερε: «Τα λύματα χύνονται εντός του πάρκου Αγίου Γεωργίου και μέσα στον ποταμό Πεδιαίο. Αντιδράσαμε άμεσα και ενημερώσαμε τα αρμόδια τμήματα τα οποία ανταποκρίθηκαν. Δεν γίνεται όμως κάθε τρεις και λίγο να παθαίνει βλάβη, να το φτιάχνουν και πάλι ξανά το ίδιο. Κάτοικοι της περιοχής έβαλαν ήδη τα σπίτια τους προς πώληση, γιατί δεν αντέχουν άλλο. Η ιστορία δεν είναι πρόσφατη, αλλά ταλαιπωρεί την ποιότητα ζωής των κατοίκων, η υγεία των οποίων απειλείται και μολύνει το περιβάλλον για περισσότερο από 2 χρόνια».

Η Επαρχιακή Γραμματέας Λευκωσίας κ. Φρόσω Αποστολίδου σε δηλώσεις της μετά την ενημέρωση που έλαβε αναφέρει ότι: «Σύμφωνα με τα όσα πληροφορούμαστε, το περιστατικό δεν είναι πρόσφατο. Το αντλιοστάσιο έχει προβλήματα εδώ και δυόμιση χρόνια. Φαίνεται ότι ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι οι κακοτεχνίες και η χρήση φτηνότερων υλικών, όπως μας καταγγέλθηκε.».

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταγγέλλει δημόσια για άλλη μια φορά την μη επίλυση των προβλημάτων του αντλιοστασίου Λακατάμιας και απαιτεί όπως το ζήτημα επιλυθεί οριστικά. Καλούμε τον Δήμο Λακατάμιας, το ΣΑΛ και τα αρμόδια εμπλεκόμενα υπουργεία να διασφαλίσουν πως αυτή την φορά δεν θα πρέπει να μετρούμε τις συνέπειες των όποιων λαθών με ταλαιπωρία κατοίκων, την έκθεση των κατοίκων σε υγειονομικό κίνδυνο, δυσοσμίες που επηρεάζουν ακόμα και απομακρυσμένες περιοχές και μόλυνση του περιβάλλοντος, αφού τα λύματα καταλήγουν στον Πεδιαίο Ποταμό».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X