ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αφόρητη ζέστη! Στους 46 βαθμούς αύριο ο υδράργυρος

Βραδινή κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας

Κίτρινη προειδοποίηση εξαιρετικά ψηλής θερμοκρασίας για απόψε, Πέμπτη, εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η ελάχιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό και στα νοτιοανατολικά παράλια αναμένεται να φθάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου και στα υψηλότερα ορεινά τους 25.

Η κίτρινη προειδοποίηση ισχύει από τις 22.00 της Πέμπτης μέχρι και τις 06.00 της Παρασκευής.

Αναλυτικά ο καιρός

Εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, τοπικά όμως είναι πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά στα δυτικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και στους 25 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 46 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 40 στα ανατολικά και νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 38 στα υπόλοιπα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση παραμένοντας όμως πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, τουλάχιστον στο εσωτερικό και στα ορεινά.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση παραμένοντας όμως πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, τουλάχιστον στο εσωτερικό και στα ορεινά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση παραμένοντας όμως πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, τουλάχιστον στο εσωτερικό και στα ορεινά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X