ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αερ. Λάρνακας - Η απάντηση της εταιρείας για σύλληψη «φρουρών ασφαλείας»

Γιατί τους πέρασε χειροπέδες η Αστυνομία

Απάντηση σε δημοσιεύματα για χθεσινή σύλληψη τριών «φρουρών ασφαλείας» ιδιωτικής εταιρείας που εργάζονταν χωρίς άδεια στο αεροδρόμιο Λάρνακας, δίνει σήμερα η εταιρεία Peregrine Consulting Ltd.

Γραπτή ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει ότι «η Peregrine Consulting Ltd, δεν είναι εταιρία ασφάλειας. Παρέχει υπηρεσίες εξυπηρέτησης επιβατών στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου κατά την άφιξή τους εάν και εφόσον χρειάζονται κάποια βοήθεια στην διαδικασία σάρωσης των διαβατηρίων τους».


Επίδομα τέκνου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις αιτήσεις


Προστίθεται ακόμα ότι «η εταιρία δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση ότι για την εν λόγω υπηρεσία χρειάζεται άδεια φρουρού ασφάλειας, αφού δεν παρέχονται τέτοιες υπηρεσίες».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις τρεις χθες το μεσημέρι μέλη της Δύναμης διενήργησαν έλεγχο σε ιδιωτική εταιρεία που εργοδοτεί άτομα ως φρουροί ασφαλείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας και διαπιστώθηκε ότι τρία μέλη της δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των τριών Ελληνοκυπρίων, που είναι δύο γυναίκες και ένας άνδρας, οδηγήθηκαν στο Τμήμα Μικροπαραβάσεων όπου κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία τα τρία άτομα εργάζονταν ως φρουροί ασφαλείας για εποπτικό έλεγχο επιβατών ενώ είχαν και άλλα καθήκοντα, ανάλογα με την ειδικότητα τους.
(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΑΡ)

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X