ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άδειες κυκλοφορίας: Πρόστιμο και penalty σε όσους δεν πλήρωσαν

Αρχίζουν σήμερα οι έλεγχοι και οι καταγγελίες

Έληξε χθες, Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου, η διορία για την ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ από σήμερα, Τρίτη 12 Μαρτίου, αρχίζουν οι έλεγχοι, οι καταγγελίες και τα πρόστιμα σε όσους αμέλησαν.

Συγκεκριμένα, από σήμερα, η Αστυνομία και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) θα καταγγέλλουν όσους κυκλοφορούν οχήματα χωρίς ισχύουσα άδεια κυκλοφορίας.

Θα επιβάλλεται ως επιβάρυνση το άθροισμα του ποσού των 10 ευρώ και ποσού ίσου με το 10% της άδειας κυκλοφορίας.

Επίσης, σε περίπτωση που οδηγός, κατά τον έλεγχο από το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομίας, εντοπιστεί χωρίς ισχύουσα άδεια κυκλοφορίας, θα του επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 85 ευρώ. Ο οδηγός θα έχει διορία πληρωμής του εντός 15 ημερών. Σε διαφορετική περίπτωση, το ποσό του προστίμου θα αυξηθεί κατά το ήμισυ.


Πενθεί η Αστυνομία τον θάνατο της Μαρίας


Με προηγούμενη ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Μεταφορών ενημέρωνε ότι όσοι είχαν ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους κατά το 2018 αλλά δεν προτίθενται να την ανανεώσουν για το 2019 θα πρέπει να υποβάλουν στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών αίτηση ακινητοποίησης του οχήματος, με τη συμπλήρωση του εντύπου ΤΟΜ12Α. Σε αντίθετη περίπτωση η υποχρέωση για καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στο τέλος κυκλοφορίας συνεχίζει να υφίσταται ως αστικό χρέος, οφειλόμενο προς τη Δημοκρατία.


Νεκρός εντοπίστηκε ο εξαφανισμένος αδερφός


Σε περίπτωση καταστροφής του οχήματος θα πρέπει οι ιδιόκτητες να υποβάλλουν στα γραφεία του ΤΟΜ ή του ΚΕΠ ή στα Επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών αίτηση ακύρωσης εγγραφής του οχήματος (έντυπο ΤΟΜ 98Α) συνοδευόμενη από το «Πιστοποιητικό Καταστροφής» που εκδίδεται από αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων οχημάτων, για να απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας από την ημερομηνία καταστροφής του οχήματος.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X