ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Α. Δαμιανού: «Επί της ουσίας δεν έχει γίνει τίποτα σε σχέση με την ασφάλεια στα δικαστήρια»

«Είναι λυπηρό το Υπουργείο Δικαιοσύνης να μας λέει»

Στη διαπίστωση ότι μετά από εννιά μήνες, που εξερράγη η πυρκαγιά στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, η οποία είχε καταστροφικές συνέπειες, επί της ουσίας δεν έχει γίνει τίποτα σε σχέση με την ασφάλεια στα δικαστήρια, προέβη ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, ο οποίος εξέφρασε είπε πως αυτό λέει πολλά για την ευθύνη, τη συνέπεια, για τις πράξεις και τις παραλείψεις των αρμοδίων.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, η οποία συζήτησε το θέμα, ο κ. Δαμιανού είπε πως «είναι λυπηρό το Υπουργείο Δικαιοσύνης να μας λέει σήμερα ότι έχει αποφασίσει ο Υπουργός -γιατί αυτό λέχθηκε- πλέον να αναλάβει ο ίδιος το συντονισμό της όλης προσπάθειας», σημειώνοντας πως «ουδόλως μας ενδιαφέρει ποιος είχε το συντονισμό».

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι υπάρχει πολιτικός προϊστάμενος της δικαιοσύνης και της ασφάλειας και αυτό είναι ο Ιωνάς Νικολάου. Όλα τα άλλα τα περί γραφειοκρατίας, καθυστερήσεων προβλημάτων και άλλα συναφή και πραγματικά να είναι δεν αλλάζουν την ουσία, ότι μετά από εννιά μήνες δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα στα δικαστήρια. Αρκεί αν πω ότι ακόμα και περιβόητη αψίδα που θα τοποθετείτο στο ποινικό δικαστήριο έχει ουσιαστικά παρκαριστεί στο ισόγειο και δεν λειτουργεί. Αυτό λέει πολλά για την ευθύνη, τη συνέπεια, για τις πράξεις και τις παραλείψεις των αρμοδίων», είπε.

Όπως σημείωσε ο κ. Δαμιανού «έχουν παρέλθει 9 μήνες από την πυρκαγιά στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο έχει καταστροφικές συνέπειες για την ποιότητα και την επάρκεια της απονομής της δικαιοσύνης και ιδιαίτερα της ποινικής δικαιοσύνης», προσθέτοντας πως «είναι πλέον γνωστό ότι από την καταστροφή των τεκμηρίων έχει καταρρεύσει μια πολύ σοβαρή υπόθεση που αφορούσε ναρκωτικά».

«Σήμερα έχουμε επιβεβαιώσει αυτό που γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή -πλην όμως οι αρμόδιοι δεν αναγνώριζαν τους κινδύνους- ότι υπάρχει το ενδεχόμενο και άλλες υποθέσεις να καταρρεύσουν ελλείψει τεκμηρίων ή σχετικής μαρτυρίας», είπε.

Σε ό,τι αφορά περαιτέρω στο ζήτημα της προόδου στα ζητήματα βελτίωσης των εγκαταστάσεων σε σχέση με την πυρασφάλεια και γενικότερα ασφάλειας στα δικαστήρια και πιο συγκεκριμένα στα δικαστήρια Λευκωσίας, ο κ. Δαμιανού ανέφερε πως «δεν είναι τυχαίο που ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας δημόσια έχει τοποθετηθεί ακριβώς, εκφράζοντας την ανησυχία του για την έκβαση και υποθέσεων, αλλά και της ασφάλειας των πολιτών και όλων των λειτουργών της δικαιοσύνης».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση