ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Έρχονται βροχές

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Θερμή αέρια μάζα θα επηρεάζει την περιοχή, μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα, ενώ ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται από αργά τη νύκτα της Παρασκευής.

Σήμερα, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη, που αργά το απόγευμα αναμένεται να υποχωρήσει. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα, στα νότια και στα νοτιοδυτικά παράλια, παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί το απόγευμα λίγο ταραγμένη, στα προσήνεμα. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 27 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Στο εσωτερικό αναμένεται να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ αλλά τοπικά, κυρίως στα δυτικά παράλια, μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια, αλλά λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με αυξημένες, κυρίως ψηλές, νεφώσεις.Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ωστόσο θα παραμείνει λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Τη νύκτα ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικά βροχές ή καταιγίδα. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά και ενδεχομένως και στα χαμηλότερα ορεινά, αναμένεται παροδική χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά.

Το Σάββατο, το πρωί ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά και ενδεχομένως και στα χαμηλότερα ορεινά, αναμένεται παροδική χιονόπτωση. Το απόγευμα αναμένεται βελτίωση του καιρού. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει ι αισθητή πτώση, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X