ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

300ευρο ο Μόρφου αλλίως... δικαστήριο!

Έχει περιθώριο 30 ημερών να το πληρώσει

24news team

Λήφθηκε η απόφαση από την Νομική Υπηρεσία, σχετικά με τον Μόρφου Νεόφυτο, ο οποίος ηγήθηκε πομπής στην Ευρύχου και τέλεσε αγιασμό υδάτων στον ποταμό Καρκώτη, ανήμερα των Θεοφανίων (6 Ιανουαρίου).

Σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν στην Αστυνομία, θα πρέπει να εκδοθεί εξώδικο πρόστιμο εναντίον του Μητροπολίτη ύψους 300 ευρώ για παραβίαση των μέτρων σχετικά με τον περί λοιμοκάθαρσης νόμο.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την Αστυνομία, όλα ανεξαιρέτως τα εξώδικα πρόστιμα, περιλαμβανομένων και αυτών που εκδίδονται με βάση τον Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο, θα πρέπει να πληρώνονται σε διάστημα 15 ημερών, ενώ σε περίπτωση παράλειψης, το ποσό του προστίμου, αυξάνεται κατά το ήμισυ και δίνεται επιπρόσθετη διορία για άλλες 15 ημέρες. Αν και τότε το εξώδικο πρόστιμο δεν πληρωθεί, τότε συμπληρώνεται φάκελος και η υπόθεση οδηγείται ενώπιον Δικαστηρίου.

Τα γεγονότα:

Θυμίζουμε ότι παρά τις απαγορεύσεις που ίσχυαν την συγκεκριμένη περίοδο και τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνας στην Ευρύχου, τελέστηκε εκκλησιασμός και καθαγιασμός υδάτων στον ποταμό Καρκώτη (σ.σ. βάσει διατάγματος απαγορευόταν), με την παρουσία πιστών που ξεπερνούσαν τους 75 που ήταν το επιτρεπόμενο όριο. Ο Μητροπολίτης Μόρφου, φέρεται να ήταν αυτός που ηγείτο της εκδήλωσης.

Η Αστυνομία είχε βρεθεί στο σημείο και «μοίρασε» εξώδικα σε πιστούς και στον υπεύθυνο του ναού, ενώ σημειώθηκαν και εντάσεις.

 


 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X