ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

22 νέα κρούσματα - Πού εντοπίστηκαν

Όλες οι πληροφορίες

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 3,477 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 22 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

- 3 x ιχνηλάτηση:
1. Το ένα άτομο είναι στενή επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον του κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 30/9, που σχετίζεται με το cluster Εθνικού Άχνας. Το σημερινό άτομο είχε συμπτώματα (βήχα, πονόλαιμο, μυαλγίες) από τις 30/9.
2. Το 2ο άτομο είναι στενή επαφή του κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 29/9 από την ιχνηλάτηση των επαφών άλλου περιστατικού (27/9). Είναι το 4ο άτομο από αυτή την αλυσίδα.
3. Το 3ο άτομο είναι επαφή της μαθήτριας του Γυμνασίου Λινόπετρας που ανακοινώθηκε στις 27/9. Φοιτά σε Γυμνάσιο στην Επαρχία Λεμεσού. Στην αλυσίδα έχουμε πλέον 7 άτομα.

- 4 x Ειδικές Ομάδες / Παραπομπή από γιατρό:
1. Το 1ο άτομο είναι εργαζόμενος στις Βρετανικές Βάσεις. Στις 30/9 είχε πονόλαιμο.
2. Το 2ο άτομο είχε συμπτώματα από τις 30/9 (πονόλαιμο, μυαλγίες) και παραπέμφθηκε από τον Προσωπικό του Ιατρό.
3. Το 3ο άτομο είχε συμπτώματα στις 29/9 (πυρετό, μυαλγία, βήχα) και παραπέμφθηκε από τον Προσωπικό του Ιατρό.
4. Το 4ο άτομο έκανε την εξέταση στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου.

- 6 x πτήσεις:
1. Ένα άτομο ήρθε από τη Μόσχα στη Λάρνακα στις 2/10.
2. Δύο άτομα ήρθαν από το Λονδίνο στη Λάρνακα στην ίδια πτήση στις 2/10.
3. Τρία άτομα ήρθαν από την Αθήνα στην Λάρνακα στην ίδια πτήση στις 2/10.

- 8 x ιδιωτική πρωτοβουλία:
1. Δύο άτομα εργάζονται σε επιχείρηση στο Δασάκι της Άχνας. Έκαναν την εξέταση ιδιωτικά μέσω της εταιρείας όπου εργάζονται. Και οι δύο σημερινά άτομα είχαν συμπτώματα από τις 29/9, το ένα αγευσία και καταρροή και το άλλο αδυναμία και βήχα.
2. Ένα άτομο είναι ποδοσφαιριστής του ΑΣΙΛ Λύσης και επαφή ενός από τα προηγούμενα κρούσματα της ομάδας που ανακοινώθηκε στις 29/9. Έκανε τεστ για να μπορέσει να αγωνιστεί.
3. Ένα άτομο έκανε το τεστ ιδιωτικά, χωρίς να έχει συμπτώματα.
4. Ένα άτομο είχε συμπτώματα από τις 29/9 (πονόλαιμος, μυαλγία, πονοκέφαλος) και έκανε το τεστ ιδιωτικά.
5. Τρία άτομα έκαναν την εξέταση τη 12η μέρα για να αποδεσμευτούν από την καραντίνα τους σύμφωνα με το σχετικό Διάταγμα. Και τα τρία άτομα ήρθαν από τη Ρωσία: τα 2 άτομα στις 18/9 και το 3ο άτομο στις 20/9.

- 1 x Μικροβιολογικά εργαστήρια Γενικών Νοσοκομείων: Πρόκειται για Βρετανό που ήρθε στην Κύπρος τις 27/9 από Αγγλία. Στις 2/10 ανέπτυξε συμπτώματα (βήχα και πυρετό) και επισκέφθηκε το νοσοκομείο. Μεταφέρθηκε στην Αμμόχωστο.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως εξής:

Από 184 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.
Από 1,255 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 6 κρούσματα.
Από 101 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.
Από 831 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 8 κρούσματα.
Από 285 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου που διενεργεί η ΚΟΠ σε Σωματεία που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της, ολοκληρώθηκαν 398 εργαστηριακές διαγνώσεις, και
Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 423 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,811.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 10 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, τέσσερα εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι δύο ασθενείς. Στα υπόλοιπα νοσηλευτήρια σε θάλαμο νοσηλεύεται ένας ασθενής COVID-19.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X