ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διπλό Φονικό: Η κατάθεση και η «λύτρωση» του Λευτέρη

Ενώπιον Κακουργιοδικείου τέθηκαν ξανά οι τρεις κατηγορούμενοι

Συνεχίστηκε  η δίκη για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας με θύματα τους Γιώργο Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου. Οι τρεις κατηγορούμενοι Λοΐζος Τζιωνής, Λευτέρης Σολωμού και Μάριος Χατζηξενοφώντος, οδηγήθηκαν εκ νέου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Η σημερινή διαδικασία συνεχίστηκε με την αντεξέταση από τους συνηγόρους υπεράσπισης στον αστυφύλακα Μιχαήλ - Άγγελος Αρναούτ. 

Η αντεξέταση από τον δικηγόρο Τζιωνή 

Παρουσιάστηκε το ημερολόγιο ενέργειας του αστυφύλακα Αρναούτ στο Δικαστήριο και έγινε τεκμήριο στην διαδικασία της δίκης.

Κατά την αντεξέταση, ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή υπέβαλλε στον μάρτυρα ότι κατέγραψε επιλεκτικά ενέργειες στο ημερολόγιο. Ο κ. Αρναούτ διαφώνησε, λέγοντας ότι έγιναν πάρα πολλές ενέργειες στην συγκεκριμένη υπόθεση. Ο κ. Αναστασίου ακολούθως, υπέβαλλε στον μάρτυρα ότι δεν είχε σημειωματάριο για να καταγράφει γεγονότα και ενέργειες, με τον δεύτερο να απαντά ότι κατέγραφε τα πάντα.

Σε σχέση με το ρόπαλο, ο συνήγορος του Τζιωνή ρώτησε τον μάρτυρα εάν γνώριζε ότι το ρόπαλο βρισκόταν σε «ξένο περιβάλλον», λόγω του ότι είχε επισκεφθεί την οικία στις 19 Απριλίου. Ο κ. Αρναούτ απάντησε ότι, ως Αστυνομικός, υποψιάστηκε ότι το ρόπαλο δεν ανήκε στο σπίτι.

Ο κ. Αναστασίου ρώτησε τον μάρτυρα πώς μπορούσε να γνωρίζει ότι δεν θα κατέστρεφε την σκηνή ανάβοντας τα φώτα με το σημειωματάριό του, όπως ο ίδιος ανέφερε στην προηγούμενη δικάσιμο. Ο κ. Αρναούτ είπε ότι θα την κατέστρεφε εάν την άγγιζε με γυμνά χέρια, γι’ αυτό χρησιμοποίησε το σημειωματάριό του.

Στο δικαστήριο ανέβηκαν οι τόνοι για καταθέση που πήρε ο μάρτυρας από ανήλικο μαθητή. Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Πωλίνα Ευθυβούλου, ανέφερε ότι ως εκπρόσωπος Της κατηγορουσας αρχής δεν θεωρεί ότι πρέπει να παρουσιαστεί η κατάθεση του ανήλικου μαθητή, πράγμα που ζήτησε και ο δικηγόρος του Τζιωνή. Το δικαστήριο ανέφερε οτι μπορεί να γίνει τεκμήριο η κατάθεση του μαθητή.

Ο Λευτέρης και το πορτοφόλι του Χατζηγεωργίου

Μετά από διάλειμμα διάρκειας 40 λεπτών, η αντεξέταση του κ. Αρναούτ, συνεχίστηκε από την συνήγορο υπεράσπισης του Λευτέρη Σολωμού, Μιράντα Αγγελίδου. Σε ερώτησή της εάν αναζήτησαν το πορτοφόλι του Γιώργου Χατζηγεωργίου, ο μάρτυρας απάντησε ότι δεν θυμάται, ενώ σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι τα μέλη της Αστυνομίας πραγματοποίησαν έρευνα δυνάμει δικαστικού εντάλματος στο σπίτι που έμενε ο Τζιωνής. Σε επόμενη ερώτησή της προς τον μάρτυρα, εάν γνωρίζει ότι το πορτοφόλι δεν εντοπίστηκε μέχρι και σήμερα, ο κ. Αρναούτ απάντησε καταφατικά. H κ. Αγγελίδου ρώτησε εάν ο Λευτέρης κλήθηκε να δώσει απάντηση για το πορτοφόλι, με τον κ. Αρναούτ να της λέει ότι ο ίδιος δεν του υπέβαλε σχετική ερώτηση κατά την ανάκριση. Με αφορμή αυτό, η δικηγόρος είπε ότι ο πελάτης της δεν ρωτήθηκε επειδή δεν έχει σχέση με το πορτοφόλι.

Στην συνέχεια της αντεξέτασης, ο μάρτυρας ανέφερε στην κ. Αγγελίδου ότι εναντίον του Λευτέρη Σολωμού υπήρχε μαρτυρία, γι' αυτό και κλήθηκε για ανάκριση. Ωστόσο, ο αστυφύλακας συμφώνησε ότι ήταν συνεργάσιμος με την Αστυνομία και απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις, παρά το γεγονός ότι ήταν αναστατωμένος. Μάλιστα, ο κ. Αρναούτ χρησιμοποίησε την έκφραση «ήθελε να τα πει γιατί ένιωθε ότι ήταν η λύτρωσή του».

Άγνοια για το λευκό ποινικό μητρώο του Μάριου

Την σκυτάλη έλαβε ο συνήγορος υπεράσπισης του Μάριου Χατζηξενοφώντος, ο οποίος απηύθυνε την ερώτηση στον αστυφύλακα Αρναούτ, εάν συμφωνεί μαζί του ότι ο πελάτης του έχει λευκό ποινικό μητρώο. Στην συνέχεια, τον ρώτησε εάν ελήφθησαν καταθέσεις από το εργασιακό του περιβάλλον για να διαπιστωθεί ο καλός του χαρακτήρας. Και στις δύο ερωτήσεις, ο μάρτυρας απάντησε ότι δεν γνωρίζει.

Συνέχεια στις 14/03

Η σημερινή δικάσιμος ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση της ημερομηνίας της επόμενης. Συγκεκριμένα, η συνέχεια θα δοθεί στις 14 Μαρτίου, στις 09:30 το πρωί, με την παρουσίαση νέων μαρτύρων, των αστυφυλάκων Ανδρέα Μιχαήλ και Κυριάκου Καυκαλιά.

Η προηγούμενη δικάσιμος 

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο, κατέθεσε ο αστυφύλακας Μιχαήλ - Άγγελος Αρναούτ που υπηρετεί στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας και βρέθηκε στο σημείο το βράδυ που διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα.

Ο κύριος Αρναούτ αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατούσε στο σπίτι ενώ χαρακτηριστικά σημείωσε ότι ανεβαίνοντας στον πάνω όροφο, «αντίκρισα έναν άντρα μπρούμυτα μέσα σε λίμνη αίματος και μία γυναίκα στο κρεβάτι».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο αστυφύλακας ενώπιον του Κακουργιοδικείου, τα φώτα στο υπνοδωμάτιο των θυμάτων ήταν κλειστά και αυτός χρησιμοποιώντας το σημειωματάριό του άνοιξε τα φώτα. Ο λόγος που το έκανε αυτό σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν για να μην καταστρέψει την σκηνή, ενώ έδωσε οδηγίες στους αστυνομικούς που ήταν εκεί να είναι προσεκτικοί μέχρι να φθάσει στο σπίτι η ΥΠΕΓΕ.

Μεταξύ άλλων, έκανε αναφορά και στην συνάντησή του με τον ανήλικο γιο του άτυχου ζεύγους σε διπλανή οικία όπου βρισκόταν, λέγοντας: «Όταν τον συνάντησα ήταν πολύ παγωμένος και συγχυσμένος», ενώ τους είχε περιγράψει τόσο το μαχαίρι όσο και τα πρόσωπα που μπήκαν στο σπίτι.

Ο Μιχαήλ - Άγγελος Αρναούτ ανέγνωσε την κατάθεση που έδωσε ο κατηγορούμενος Λευτέρης Σολωμού στους ανακριτές.

Ο Λευτέρης στην κατάθεσή του ανέφερε στους ανακριτές ότι ο Τζιωνής σχεδίαζε την ληστεία πριν χρόνια, καθώς πίστευε ότι στο σπίτι του άτυχου ζεύγους υπήρχε το χρηματικό ποσό των 800.000 ευρώ νομίζοντας ότι θα γίνει πλούσιος.

Στην προηγούμενη διαδικασία παρουσιάστηκε ξανά η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του νούμερου ένα κατηγορούμενου. Σύμφωνα με την κατάθεση του Σολωμού, η Σάρα του είχε πει ότι συμπεριφερόταν πολύ περίεργα και ότι έχει τρελαθεί από την πολλή χρήση κοκαΐνης και ότι ήθελε να φύγει από κοντά του.

Σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή του, ο Λοΐζος χτυπούσε την Σάρα και ένα βράδυ άκουσε μια έντονη συζήτηση που είχαν οι δύο, καθώς και χτυπήματα.

Όπως κατέθεσε ο Σολωμού, ο Λοΐζος του είπε ότι μόνος του σκότωσε το ζεύγος. Σημειώνεται πως πάντα με τα όσα κατέθεσε ο νούμερο δύο κατηγορούμενος, ο ίδιος δεν ήθελε να έχει συμμετοχή στην ληστεία. Μάλιστα, όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, ο Τζιωνής φέρεται να είπε στον Λευτέρη ότι δεν θα τον βρουν επειδή οι αστυνομικοί της Κύπρου «έν’ βλάκες» και ότι πιστεύουν ότι τον φόνο τον έκανε ο ανήλικος, ενώ στην κατάθεσή του ο Λευτέρης είχε αναφέρει ότι ο αδερφός του είναι αρρωστημένος και πρέπει να πληρώσει για την πράξη που έκανε.

Σύμφωνα με την εκδοχή του, ο Λοΐζος Τζιωνής τους είχε πει ότι σκότωσε τα θύματα, λέγοντας τους ότι «εν πολλά πιο εύκολο να σκοτώσεις από όσο νομίζει κάποιος» και πως ο φόνος ήταν «θέλημα θεού».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X