ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Κόκκινη Λίμνη»: Έφτασαν οι ενισχύσεις από το Ισραήλ

Άλλες οκτώ μέρες στο κελί ο 35χρονος

Δημήτρης Λουκά

Άναυδη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την φρικαλέα δράση του «Ορέστη» με τους ανακριτές να προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο.

Επτά θύματα, πέντε ενήλικες γυναίκες και δύο κοριτσάκια με δύο σορούς ακόμα να αγνοούνται. 

Ένας καθ΄ομολογίαν κατά συρροήν δολοφόνος με το ερώτημα που ζητά άμεσα απάντηση να αφορά το κατά πόσον έχει πει όλη την αλήθεια ή αν κρατά και άλλα κρυμμένα σκοτεινά μυστικά.

«Κόκκινη λίμνη»

Στην Κύπρο βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι δύο επικεφαλής της ομάδας από το Ισραήλ, οι οποίοι αναμένεται αύριο να έχουν επαφή με τον συντονιστή των ερευνών, Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκο Τράγκολα, σε σχέση με τους σχεδιασμούς που γίνονται στην Κόκκινη Λίμνη, στο Μιτσερό, και στη Λίμνη Μεμί, στο Ξυλιάτο, για εντοπισμό δύο θυμάτων του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου αλλοδαπών γυναικών και ανήλικων κοριτσιών.

Στις έρευνες στις δύο λίμνες θα συνδράμουν δύτες και εξειδικευμένη ρομποτική κάμερα από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι την Παρασκευή αναμένεται στην Κόκκινη Λίμνη να πιάσει δουλειά το σάρωθρο, κατασκευασμένο από άγκυρες και αλυσίδες.

Οι σημερινές έρευνες ολοκληρώθηκαν χωρίς να εντοπιστεί στην Κόκκινη Λίμνη, στο Μιτσερό, η τρίτη βαλίτσα εντός της οποίας πιστεύεται ότι βρίσκεται η σορός ενός ακόμη θύματος του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

Κατά τις σημερινές έρευνες πραγματοποιήθηκαν τρεις καταδύσεις βόρεια της λίμνης.

Η πρώτη κατάδυση έγινε σε βάθος 14 μέτρων και η δεύτερη και τρίτη κατάδυση σε βάθος 10 και πάνω μέτρων.

Όσον αφορά τις έρευνες στην Λίμνη Μεμί, στο Ξυλιάτο, για εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra Granze, κόρης της δολοφονηθείσας Mary Rose, ελέγχθηκαν τέσσερις στόχοι με ρομποτική κάμερα, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Οι προσπάθειες στην Κόκκινη Λίμνη και στην Λίμνη Μεμί, συνεχίζονται αύριο το πρωί.

 

«Ατάραχος» ο Ορέστης – Υπόδειξη νέων σκηνών

Ενώ οι έρευνες για εντοπισμό των δύο σορών που αγνοούνται βρίσκονται σε εξέλιξη, ο 35χρονος οδηγήθηκε εκ νέου στις 9:30 το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας φορώντας αλεξίσφαιρό γιλέκο και χωρίς την εκπροσώπηση δικηγόρου.

Τα αδικήματα τα οποία αντιμετωπίζει είναι τα εξής: Φόνος εκ προμελέτης, απαγωγή με σκοπό τον άδικο και κρυφό περιορισμό, απαγωγή με σκοπό τον φόνο, απόπειρα καταστροφής τεκμηρίου, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, βιασμό, άσεμνη επίθεση.

Η διαδικασία ξεκίνησε, σε μια κατάμεστη αίθουσα, με ανάγνωση του αιτήματος εκ μέρους της Αστυνομίας για ανανέωση διατάγματος της κράτησής του για άλλες οκτώ μέρες, με μάρτυρα τον υπαστυνόμο, Ιωάννη Γιωρκάτζη.

Λήφθηκαν 550 καταθέσεις από τους ανακριτές της υπόθεσης ενώ θα ληφθούν ακόμη 70, παράλληλα 427 τεκμήρια στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον ανακριτή ο 35χρονος καθ΄ομολογίαν κατά συρροήν δολοφόνος υπέδειξε νέες σκηνές σε ανοιχτό χώρο στη Λευκωσία από όπου και παραλήφθηκαν τεκμήρια που σχετίζονται άμεσα με την υπόθεση.

Ο 35χρονος δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για οκταήμερη κράτησή του με το Δικαστήριο να το εγκρίνει και τον ίδιο να επιστρέφει στο κελί.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο φερόμενος «Ορέστης» παρακολουθούσε την όλη διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου ατάραχος.

Απευθείας δίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές της υπόθεσης παρακάθισαν την Δευτέρα (20/5) σε σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκε η μέχρι τώρα πορεία των ερευνών και δόθηκαν οδηγίες για τα επόμενα βήματα. Οι ίδιες πληροφορίες δηλώνουν ότι ο καθ΄ομολογίαν κατά συρροήν δολοφόνος αναμένεται να οδηγηθεί σε απευθείας δίκη.

Πηγή: ΚΥΠΕ, 24News 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X