ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Η πρόβλεψη για τον καιρό

Αρκετές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν σε διάφορες περιοχές του νησιού, με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να συγκεντρώνονται στο ανατολικό 1/2 του νησιού. Οι καταιγίδες θα είναι κυρίως μονοκυτταρικές (Pulse Severe) και πολυκυτταρικές καταιγίδες.

Ο κύριος κίνδυνος κατά την περίοδο της προειδοποίησης είναι οι μεμονωμένες πλημμύρες, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και της αργής κίνησης των καταιγίδων που αναμένονται τοπικά, οι ισχυροί ριπαίοι άνεμοι που ενδεχομένως να συνοδεύουν τις καταιγίδες και χαλάζι που ενδεχομένως να φτάνει τα 2 εκατοστά διάμετρο με αυξημένη πιθανότητα χαλαζοστρώσεων.

Τοπικά, οι ποσότητες βροχής στα ορεινά/ημιορεινά ενδέχεται να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 45 χιλιοστά σε διάστημα 1 ώρας, ή τα 55 χιλιοστά σε διάστημα 3 ωρών, ή τα 60 χιλιοστά σε διάστημα 6 ωρών ενώ τοπικά, στις υπόλοιπες περιοχές, οι ποσότητες βροχής ενδέχεται να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 30 χιλιοστά σε διάστημα 1 ώρας, ή τα 40 χιλιοστά σε διάστημα 3 ωρών, ή τα 45 χιλιοστά σε διάστημα 6 ωρών.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά το νησί, πιθανό να δημιουργηθούν προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο λόγω συσσώρευσης νερού ή και χαλαζιού στο οδόστρωμα, καθώς και λόγω υπερχειλίσεων ποταμών και χειμάρρων, μεμονωμένες πλημμύρες, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες και περιουσίες, ενώ το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό για να μη θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Η πρόβλεψη για τον καιρό

Σήμερα, ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά κυρίως από το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά τοπικά μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, αλλά σε υπήνεμες περιοχές λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις οι οποίες κυρίως στα βόρεια και στα ανατολικά αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά αρχικά τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι παροδικά μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται κατά τόπους μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο τη Δευτέρα και μη αξιόλογη μεταβολή στη συνέχεια, για να κυμανθεί γύρω ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση