ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόεδρος ΠΟΕΔ: «Υπήρξαν περιστατικά έντασης που δεν θα γίνουν ανεκτά»

Η Οργάνωση θα εξετάσει μία- μία τις περιπτώσεις και θα προχωρήσει στις ανάλογες ενέργειες

ΚΥΠΕ

Θετική ήταν η ανταπόκριση της συντριπτικής πλειονότητας των γονιών, υπήρξαν μεμονωμένα περιστατικά εντάσεων, τα οποία δεν θα γίνουν ανεκτά από την ΠΟΕΔ, αναφέρει η Πρόεδρος της οργάνωσης, Μύρια Βασιλείου, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ.
 
«Παρακολουθούμε από κοντά, καθημερινά και αδιάλειπτα, την κατάσταση στις σχολικές μας μονάδες. Η ΠΟΕΔ ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για όλα τα δεδομένα που επικρατούν στα σχολεία μας. Την ίδια στιγμή, σημειώνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί μας από την αρχή της πανδημίας δίνουν πραγματικά «μάχη», ώστε τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά και ασφαλή με φυσική παρουσία παιδιών και εκπαιδευτικών», σημειώνει.
 
Η κα. Βασιλείου αναφέρει, παράλληλα, ότι οι εντάσεις που καταγράφηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις κατά την προσέλευση των μαθητών σήμερα στα σχολεία, μόνο θλίψη και απογοήτευση προκαλούν.
 
«Ιδιαίτερα όταν αυτές οι αντιδράσεις στρέφονται προς τους συναδέλφους, που ουδεμία σχέση έχουν με τη λήψη των αποφάσεων. Από τις προηγούμενες μέρες, η ΠΟΕΔ είχε προβεί σε όλες τις αναγκαίες παραστάσεις προς την Πολιτεία για προστασία των σχολικών μας μονάδων. Ταυτόχρονα και σήμερα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις σχολικές μας μονάδες, στηρίζοντας τους εκπαιδευτικούς μας. Όλος ο μηχανισμός της ΠΟΕΔ είναι στη διάθεση των συναδέλφων», προσθέτει.
 
Η κα. Βασιλείου τονίζει ότι καμία απειλή ή υβριστικές συμπεριφορές δεν θα γίνονται αποδεκτές ή ανεκτές από την ΠΟΕΔ.
 
Όπως αναφέρει, η Οργάνωση θα εξετάσει μία- μία τις περιπτώσεις και θα προχωρήσει στις ανάλογες ενέργειες. 
 
«Αναμένουμε από όλους να σεβαστούν  τον χώρο του σχολείου, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά, που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν  ως μέσο ή ευκαιρία για την έκφραση αντίδρασης σε μέτρα ή πολιτικές. Καλούμε όλους σε αυτοσυγκράτηση και αναμένουμε τον απαιτούμενο σεβασμό απέναντι στους εκπαιδευτικούς που από το Μάιο του 2020, δίνουν τη μάχη κατά του κορονοϊού μέσα στα σχολεία μας», καταλήγει.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X