ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποινή φυλάκισης σε δύο άτομα για ναρκωτικά

Το Κακουργιοδικείο τους βρήκε ένοχους

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινές φυλάκισης σε δύο άτομα, ηλικίας 20 από την Αραδίππου και 29 ετών από την Λάρνακα, αφού κρίθηκαν ένοχοι, ύστερα από δική τους παραδοχή, σε υποθέσεις που αφορούν παράνομη κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, δηλαδή τριών περίπου κιλών κάνναβης.

Συγκεκριμένα στον 20χρονο το Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3μιση χρόνων στην κατηγορία της παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β με σκοπό την προμήθεια και 4 μηνών στην κατηγορία της παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α, δηλαδή 1,23 γραμμάρια κοκαϊνης. Οι ποινές συντρέχουν.

Στον 29χρονο το Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων για την κατηγορία της παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, δηλαδή τριών περίπου κιλών κάνναβης.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης το απόγευμα της 30ης Δεκεμβρίου 2019, μετά από πληροφορία, μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών μετέβησαν σε αγροτικό δρόμο στην περιοχή Ριζοελιάς – Καλού Χωριού, στην Λάρνακα, όπου εντόπισαν 29χρονο και 20χρονο να παραλαμβάνουν μία νάιλον τσάντα από το έδαφος και να την τοποθετούν σε μοτοσικλέτα που βρισκόταν σταθμευμένη στο σημείο.

Κοντά στο σημείο βρίσκονταν σταθμευμένα και δύο αυτοκίνητα, στο ένα από τα οποία επέβαιναν 36χρονος και 41χρονος. Όταν ο 20χρονος αναχώρησε από τη σκηνή με τη μοτοσικλέτα και ο 29χρονος με τα ένα όχημα, τα μέλη της ΥΚΑΝ επενέβησαν και τους ανέκοψαν για έλεγχο.

Τα δύο άλλα άτομα ηλικίας 36 και 41 χρόνων προσπάθησαν να διαφύγουν με το δεύτερο αυτοκίνητο ωστόσο ανακόπηκαν από τα μέλη της ΥΚΑΝ σε κοντινή απόσταση.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, παραλήφθηκε από τη μοτοσικλέτα του 20χρονου μία νάιλον τσάντα, η οποία περιείχε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους τριών κιλών και 393 γραμμαρίων, ενώ στην κατοχή του 29χρονου εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό των 27 χιλιάδων ευρώ.

Επιπρόσθετα, στην κατοχή του 20χρονου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν το χρηματικό ποσό των 955 ευρώ και ποσότητα κοκαϊνης βάρους 1,23 γραμμαρίων.

Το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη ως ελαφρυντικούς παράγοντες το λευκό ποινικό μητρώο των δύο κατηγορουμένων και την παραδοχή τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X