ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Περιμένετε συντάξεις και επιδόματα; Ενημερωθείτε!

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Την ημερομηνία εξέτασης των αιτήσεων που παραλήφθηκαν και αφορούν σε Συντάξεις/Επιδόματα/Βοηθήματα, ανακοίνωσαν οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε μια προσπάθεια περαιτέρω εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ταυτόχρονα οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοίνωσαν σε σχέση με ποινικές υποθέσεις, ότι τον Δεκέμβριο του 2018 (τελευταία στοιχεία) εκκρεμούσαν 4.159 ποινικές υποθέσεις εκ των οποίων οι 1.718 αφορούν εργοδότες και οι 2.441 αφορούν αυτοτελώς εργαζόμενους.


 Σπάει τη σιωπή της η κόρη Νικολάτου - Απαντά στις κατηγορίες


Αναφορικά με επίδομα ανεργίας, σύμφωνα με ανακοίνωση των Υπηρεσιών, εξετάζονται οι αιτήσεις όσων μισθωτών τερματίστηκε η απασχόληση τους και η περίοδος ανεργίας τους άρχισε στις 14/11/2018, καθώς και οι περιπτώσεις όσων ήδη λαμβάνουν επίδομα ανεργίας το οποίο αφορά την περίοδο ανεργίας Δεκεμβρίου 2018 – Ιανουαρίου του 2019.

Αναφορικά με την πληρωμή λόγω πλεονασμού, εξετάζονται οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2018.

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων σημειώνουν ότι, υπάρχει αριθμός αιτήσεων που έχουν υποβληθεί πριν την πιο πάνω ημερομηνία για τις οποίες όμως δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η εξέταση διότι οι εργοδότες δεν έχουν αποστείλει ακόμη τα στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί.

Σε σχέση με το επίδομα ασθενείας, εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις μέχρι 26/10/2018, ενώ αναφορικά με τη σύνταξη αναπηρίας, εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Μαΐου - Ιουνίου 2018, νοουμένου ότι έχουν σταλεί σε Ιατρικό Συμβούλιο.

Αναφορικά με τη σύνταξη ανικανότητας, οι Υπηρεσίες αναφέρουν ότι εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Απριλίου-Ιουνίου 2018, νοουμένου ότι έχουν σταλεί σε Ιατρικό Συμβούλιο, ενώ σε σχέση με το επίδομα σωματικής βλάβης, εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Ιουνίου 2018.


Αυτά είναι τα νέα συμβούλια των Ημικρατικών - Πίνακας


Σε σχέση με το δευτεροβάθμιο ιατρικό συμβούλιο, εξετάζονται οι ιεραρχικές προσφυγές Μαΐου - Ιουνίου 2018, για τη θεσμοθετημένη σύνταξη εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις των οποίων οι αιτητές αποκτούν δικαίωμα Αύγουστο – Σεπτέμβριο του 2018 και για την κοινωνική σύνταξη εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις των οποίων οι αιτητές αποκτούν δικαίωμα Οκτώβριο του 2018.

Σε σχέση με τη σύνταξη χηρείας, για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα σύζυγος δε λάμβανε θεσμοθετημένη σύνταξη εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Ιουλίου - Αυγούστου 2018. Για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα σύζυγος λάμβανε θεσμοθετημένη σύνταξη εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Αυγούστου 2018.

ΒΟΗΘΗΜΑ ΚΗΔΕΙΑΣ

Για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα λάμβανε σύνταξη χηρείας εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Αυγούστου 2018.

Σύμφωνα με τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα λάμβανε θεσμοθετημένη σύνταξη, δεν είχε σύζυγο και το αίτημα για βοήθημα κηδείας προέρχεται από άλλο πρόσωπο που ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας, εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Αυγούστου 2018.

Για τις περιπτώσεις όπου ο αποβιώσας/η αποβιώσασα λάμβανε κοινωνική σύνταξη εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Νοεμβρίου 2018.

Για άλλες περιπτώσεις (πχ. ο/η αποβιώσας/σα ήταν/δεν ήταν συνταξιούχος και είχε σύζυγο, ο/η αποβιώσας/σα δεν ήταν συνταξιούχος και δεν είχε σύζυγο, ο/η αποβιώσας/σα ήταν νεαρό άτομο, άγαμος/η, και η αίτηση προέρχεται από τον γονέα ή από τα αδέλφια του/της, ο/η αποβιώσας/σα ήταν αγνοούμενος/η) εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Αυγούστου 2018.

Αναφορικά με το επίδομα ορφάνιας, εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Ιουλίου - Αυγούστου 2018 και για το βοήθημα τοκετού, εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις μέχρι 03/12/2018.

Σε σχέση με επίδομα μητρότητας, για πρώτη πληρωμή εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις μέχρι 04/12/2018. Για συνεχόμενες πληρωμές εξετάζονται αιτήσεις για τις οποίες έχουν προσκομιστεί τα αναγκαία στοιχεία (πχ. δήλωση τοκετού) που παραλήφθηκαν Δεκέμβριο του 2018.

Αναφορικά με το επίδομα πατρότητας, εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις μέχρι 14/12/2018

Αιτήσεις θεσμοθετημένης σύνταξης, χηρείας και ανικανότητας οι οποίες πληρώνονται με βάση τις διμερείς συμβάσεις και τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης 883/04

Αναφορικά με θεσμοθετημένη σύνταξη, εξετάζονται οι αιτήσεις για τις οποίες έχουν παραληφθεί απαντήσεις αναφορικά με στοιχεία, πιστοποιητικά και ασφαλιστικούς λογαριασμούς από άλλους φορείς, για αιτητές με ημερομηνία γεννήσεως το 1953–1955.

Σε σχέση με τη σύνταξη ανικανότητας, εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Ιανουαρίου του 2019, ενώ σε σχέση με σύνταξη χηρείας, εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Δεκεμβρίου του 2016 – Μαρτίου του 2017 για τις οποίες έχουν παραληφθεί απαντήσεις αναφορικά με στοιχεία, πιστοποιητικά και ασφαλιστικούς λογαριασμούς από άλλους φορείς.

Αναφορικά με το επίδομα ορφάνιας, εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Σεπτεμβρίου του 2016 – Μαρτίου του 2017 για τις οποίες έχουν παραληφθεί απαντήσεις αναφορικά με στοιχεία, πιστοποιητικά και ασφαλιστικούς λογαριασμούς από άλλους φορείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X