ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέο κύμα κακοκαιρίας επηρεάζει την Κύπρο

Νέο βαρομετρικό χαμηλό - Από πότε - Αναλυτικές προβλέψεις μέχρι το Σάββατο

Βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο το βόρειο Αιγαίο, κινείται αργά ανατολικά επηρεάζοντας τον καιρό της περιοχής. Όπως εξήγησε σε προηγούμενο ρεπορτάζ του 24news, ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Δρ. Κλεάνθης Νικολαΐδης, πρόκειται για χειμερινό σύστημα το οποίο επηρεάζει τα Βαλκάνια και φέρνει στην περιοχή έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και το απόγευμα, στα προσήνεμα παράλια ή και ορεινά, μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ενώ αργότερα αναμένονται πιθανώς και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο, ενώ στην ατμόσφαιρα αναμένεται και σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι και τοπικά έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά τοπικά πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, στα δυτικά και τοπικά στα νότια παράλια και ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στις υπήνεμες υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, δυνατό να σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, στις περισσότερες περιοχές, καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένονται σταδιακά χιόνια. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, που από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να υποχωρήσει. Νωρίς το πρωί αναμένονται τοπικά πολύ ισχυροί, νότιοι ως νοτιοδυτικοί, άνεμοι. Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει, κατά διαστήματα, ενώ το βράδυ πιθανό να χιονίσει τοπικά και στα χαμηλότερα ορεινά. Το βράδυ της Πέμπτης και την Παρασκευή, οι καταιγίδες δυνατό να συνοδεύονται και από χαλάζι. Το Σάββατο, διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και τοπικά στα ορεινά χιόνια. Ωστόσο, από το απόγευμα, ο καιρός θα βελτιωθεί αρκετά.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές αλλά την Παρασκευή θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το Σάββατο, αναμένεται μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 60 εκατοστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X