ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λειτουργεί από 1η Ιανουαρίου ο χώρος στάθμευσης στην Ομήρου

Ο χώρος διαθέτει 147 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων οι οκτώ για ΑμεΑ και για ένα μήνα θα λειτουργεί δωρεάν

Ο Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης στη Λεωφόρο Ομήρου ανοίγει για το κοινό την 1η Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, ο χώρος στάθμευσης ο οποίος βρίσκεται κάτω από τη λεωφόρο, κάτι που πρώτη φορά επιχειρήθηκε στην Κύπρο, διαθέτει 147 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων οι οκτώ για ΑμεΑ και για ένα μήνα θα λειτουργεί δωρεάν.

Πέραν του χώρου στάθμευσης, το έργο περιλαμβάνει δημόσια αποχωρητήρια στο επίπεδο της τάφρου Νταβίλα (Δυτικά) καθώς και κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρες που συνδέουν τον χώρο στάθμευσης με την τάφρο και τη λεωφόρο Ομήρου. Το έργο περιλάμβανε επίσης διαπλάτυνση της λεωφόρου Ομήρου, κατασκευή νέων πεζοδρομίων και οδοστρώματος και εγκατάσταση οδικού εξοπλισμού, φωτισμού και σήμανσης.

Το έργο έχει συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Επιχειρηματικό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020), τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον Δήμο Λευκωσίας.

Για διευκόλυνση του κοινού θα δοθεί πρόσβαση από τους χώρους στάθμευσης Ομήρου και Ντ’Αβίλα προς το κεντρικό κλιμακοστάσιο που οδηγεί στη γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας μπροστά από τους πεζόδρομους διά μέσου της τάφρου.

Οι τελικοί ηλεκτρομηχανολογικοί έλεγχοι και δοκιμές στα σιντριβάνια της τάφρου, στα ενδοδαπέδια φωτιστικά της γέφυρας και στον ανελκυστήρα Ντ’Αβίλα θα ολοκληρωθούν με το νέο έτος. Παράλληλα, στην τάφρο θα διεξάγονται τελικές εργασίες στο μαρμάρινο γλυπτό κάτω από τη γέφυρα και στους εσωτερικούς χώρους της καφετέριας, του σνακ μπαρ και των δύο περιπτέρων, ενώ εκκρεμεί η κατακύρωση της προσφοράς για τους χώρους εστίασης.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ανέφερε ότι αυτή είναι ακόμη μια σημαντική μέρα για την πόλη και τους δημότες της και ότι μετά την ολοκλήρωση της 1ης φάσης της ανάπλασης του εμπορικού τριγώνου, που αφορά τη οδό Στασικράτους και τις γύρω οδούς, την παράδοση στην κυκλοφορία των λεωφόρων Κυριάκου Μάτση και Καλλιπόλεως, ο χώρος στάθμευσης της Ομήρου ανοίγει για το κοινό και θα διευκολύνει σημαντικά την πρόσβαση στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ανέφερε πως από τον χώρο στάθμευσης οι επισκέπτες θα μπορούν εύκολα να μεταβούν στην Εντός των Τειχών Πόλη διασχίζοντας την Τάφρο, κάτω από τη γέφυρα της Πλατείας. «Η Λευκωσία αλλάζει. Η καρδιά της πρωτεύουσας αποκτά παλμό, οι γειτονιές αναβαθμίζονται. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά και καλώ τους Λευκωσιάτες να ζουν την πόλη μας, να τη χαίρονται, να την αγαπούν και να είναι περήφανοι γι’ αυτή», είπε ο Δήμαρχος.

Βραβεία στις καλύτερες βιτρίνες στην Παλιά Λευκωσία

Εξάλλου, ο Δήμαρχος Λευκωσίας επισκέφτηκε σήμερα και τους πεζόδρομους στην εντός των τειχών Λευκωσίας και παρέδωσε στους βραβευθέντες καταστηματάρχες το βραβείο τους, στο διαγωνισμό για την καλύτερη χριστουγεννιάτικη βιτρίνα.

Ο Δήμαρχος κ. Γιωρκάτζης αντάλλαξε ευχές με καταστηματάρχες της περιοχής ευχόμενος ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος απ’ αυτόν που φεύγει.

«Η πρωτοβουλία του Δήμου Λευκωσίας να προκηρύξει τον διαγωνισμό για την καλύτερη αγκαλιάστηκε από τους καταστηματάρχες οι οποίοι με υλικά την φαντασία, την δημιουργικότητα και το μεράκι κατάφεραν εντυπωσιακά αποτελέσματα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι η κριτική επιτροπή κατέληξε στις πιο κάτω βραβεύσεις:

1ο Βραβείο €1.000 – Υφάσματα Α.Π. Μιχαηλίδης Λτδ
2ο Βραβείο €500 – Sipone Textiles - υφάσματα
3ο Βραβείο €250 – Pieto Cafe
4ο Βραβείο €150 – Μουσικών Καφενείο
5ο Βραβείο €50 –1011 TENELEVENSTORE – αθλητικό κατάστημα
6ο Βραβείο €50 –High Energie κατάστημα γυναικείων ρούχων

Παραχωρήθηκαν παράλληλα δύο επιπλέον βραβεία σε καταστηματάρχες λόγω της εξαιρετικής τους προσπάθειας στο στολισμό της βιτρίνας τους, στους πιο κάτω δρόμους:

1. Βραβείο €50 - Ocean Βlue, οδό Λεύκωνος
2. Βραβείο €50 - Angelo Kallini Men’s wear, οδό Ρηγαίνης

Ο Δήμος Λευκωσίας καλεί «το κοινό να επισκεφτεί τους πεζόδρομους για μια χριστουγεννιάτικη εμπειρία σε ανοικτό χώρο, να δει από κοντά τις βιτρίνες των καταστημάτων, να κάνει τα ψώνια του και να απολαύσει όλες τις χρήσεις που προσφέρει η περιοχή».

ΠΗΓΗ: KYΠΕ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X