ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έκλεψαν χρυσαφικά από οικία στην Πάφο

Τα αναγνώρισε η ιδιοκτήτρια - Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα

Υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής διερευνά η Αστυνομία στην επαρχία Πάφου, εναντίον τριών προσώπων, δύο ανδρών και μίας γυναίκας, ηλικίας 35, 24 και 36 ετών, μετά τον εντοπισμό περιουσίας που είχε κλαπεί από την εν λόγω κατοικία.

Η διάρρηξη καταγγέλθηκε στην Αστυνομία λίγο μετά τις 3.00 χθες το απόγευμα, από την ιδιοκτήτρια της κατοικίας. Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, το βράδυ στις 24 περασμένου Μαΐου, διαρρήχθηκε κατοικία στην επαρχία Πάφου, από όπου κλάπηκαν τρία χρυσά δακτυλίδια με διαμάντια, συνολικής αξίας 1000 ευρώ, ένα ασημένιο δακτυλίδι, αξίας 30 ευρώ και ένα ασημένιο βραχιόλι, επίσης αξίας 30 ευρώ.

Ακολούθως της καταγγελίας της, στην παραπονούμενη υποδείχθηκε αριθμός χρυσαφικών και κοσμημάτων, μεταξύ των οποίων αυτή αναγνώρισε τα τρία χρυσά δακτυλίδια με διαμάντια, τα οποία είχαν κλαπεί από την κατοικία της.

Τα τρία δακτυλίδια είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες μέρες, κατά τη διερεύνηση παρόμοιας φύσεως υπόθεσης, μετά τη σύλληψη των τριών υπόπτων, στις 28 του περασμένου Μαΐου.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 9.00 το βράδυ, της 28ης Μαΐου, μέλη του ΟΠΕ Πάφου, αντιλήφθηκαν αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα σε δρόμο στην επαρχία Πάφου, με οδηγό τον 35χρονο, συνοδηγό την 36χρονη και συνεπιβάτη τον 24χρονο. Τα μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν το όχημα και σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν εντός του οχήματος δύο μάσκες, ένα φανάρι, μια απόδειξη για πώληση χρυσαφικών σε εταιρεία, καθώς και δύο σκουλαρίκια και μια χρυσή αλυσίδα με σταυρό, για την προέλευση των οποίων αυτοί δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις.

Ο 36χρονος οδηγός, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε μικρό χρηματικό ποσό και η 36χρονη, στην κατοχή της οποίας εντοπίστηκε ένα λιβέρι συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ σε έρευνα που έγινε στη συνέχεια στην οικία όπου διαμένουν τα πιο πάνω πρόσωπα, ανευρέθηκαν ακόμη 21 αποδείξεις εισπράξεως από εταιρεία.

Εναντίον των τριών υπόπτων εκδόθηκαν Δικαστικά εντάλματα, βάσει των οποίων αυτοί συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ την επόμενη μέρα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε εναντίον τους διατάγματα προσωποκράτησης για περίοδο έξι ημερών για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης παράνομης κατοχής περιουσίας.

Κατά τις έρευνες που ακολούθησαν, εντοπίστηκε αριθμός χρυσαφικών και κοσμημάτων, τα οποία παραλήφθηκαν για εξετάσεις, ενώ το πρωί χθες, οι τρεις ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, όπου καταχωρήθηκε εναντίον τους για άμεση εκδίκαση η υπόθεση. Με την καταχώρηση της υπόθεσης, οι ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς Δικαστικούς όρους.

Οι τρεις τους ωστόσο συνελήφθησαν εκ νέου γύρω στις 6.30 χθες το απόγευμα, με Δικαστικά εντάλματα, μετά την αναγνώριση των τριών κλοπιμαίων δακτυλιδιών από την ιδιοκτήτρια τους.

Tις εξετάσεις συνεχίζει ο Αστυνομικός Σταθμός Πέγειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X