ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν λέει να «φτιάξει» ο καιρός - Βροχές και καταιγίδες

Aναλυτικές προβλέψεις μέχρι το Σάββατο

Ασθενής χαµηλή πίεση και σχετικά ψυχρή αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά αυξηµένες νεφώσεις θα παρατηρούνται κυρίως στα ορεινά, στα ανατολικά καθώς και στα νοτιοανατολικά όπου δεν αποκλείεται να σηµειωθεί µεµονωµένη ελαφρά βροχή. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 και τοπικά στα δυτικά και ανατολικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά στα νότια νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ παρολο που τοπικά στα νοτιοδυτικά θα πνέουν, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη στα βόρεια και δυτικά παράλια, λίγο ταραγµένη στα νότια και µέχρι ταραγµένη στα ανατολικά παράλια. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και στα ανατολικά. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 και παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και µέχρι ταραγµένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθµούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 6 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους µείον 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά κυρίως συννεφιασµένος. Το πρωί αναµενονται µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα στα ανατολικά και βόρεια, ενώ σταδιακά από το µεσηµέρι και µετά αναµένονται τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Ο καιρός θα είναι γενικά µερικώς συννεφιασµένος και αναµένονται κατά διαστήµατα τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες καθώς και χιόνια ή χιονόνερο τοπικά στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή από το µεσηµέρι και µετά, αναµένονται τοπικά βροχές ή και καταιγίδα στα ορεινά και νοτίως του Τροόδους. Το Σάββατο αναµένονται τοπικά βροχές κυρίως στο ανατολικό µισό του νησιού ενώ από το απόγευµα αναµένεται σταδιακή βελτίωση. Τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση την Πέµπτη, κυρίως στο εσωτερικό, στα ορεινά και στα νότια παράλια.

Την Παρασκευή και το Σάββατο αναµένεται σταδιακά άνοδος, παραµένοντας λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το ύψος του χιονιού, στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 1 εκατοστό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X