ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βροχές και καταιγίδες - Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Σε ισχύ βρίσκεται από τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας (23/12) μέχρι τις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης (24/12) κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με το δελτίο, βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή. Η συνολική βροχόπτωση δυνατό να ξεπεράσει τα 50 χιλιοστόμετρα σε χρονική διάρκεια 6 ωρών. Πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 6 με 7 μποφόρ αναμένεται επίσης να επηρεάσουν την περιοχή.

Πρόγνωση καιρού

Βαροµετρικό χαµηλό επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ και παροδικά µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι πολύ κυµατώδης µέχρι τρικυµιώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, ενδέχεται να σηµειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι και παροδικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναµένεται να σηµειωθεί χιονόπτωση. Την Παρασκευή θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις που ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση για να κυµανθεί λίγο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X