ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Just Another Youth Story»

Βίντεο κατά των κοινωνικών διακρίσεων

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου έχει δημιουργήσει 4 βίντεο που αφορούν ιστορίες νέων, οι οποίες έρχονται να φωτίσουν ένα διαφορετικό “success story” από εκείνο που υπαγορεύουν τα κοινωνικά στερεότυπα.

Η Νικόλ και η Δήμητρα είναι αδελφές και κατάγονται από το Καμερούν. Ήρθαν στην Κύπρο όταν ήταν πέντε χρονών και βίωσαν όλες τις παρενέργειες του ρατσισμού. Πέρασαν την σχολική τους ζωή χωρίς φίλες, αφού ήταν οι μόνες με διαφορετικό χρώμα. Η μητέρα τους ήταν η μοναδική τους πηγή δύναμης, η οποία καθημερινά τους έλεγε πως αυτό που πιστεύουν οι άλλοι για κείνες δεν είναι αυτό που πραγματικά ισχύει και πως οι ίδιες πρέπει να μάθουν να υπερασπίζονται την διαφορετικότητα τους.

Οι ίδιες νιώθουν την Κύπρο σαν την μοναδική τους πατρίδα και εξακολουθεί να τους πληγώνει το ότι ακόμα πρέπει να παλεύουν για να βρουν μια θέση μέσα στην κοινωνία. Σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Κύπρο, γαλλικές και ευρωπαικές σπουδές και ονειρεύονται πως μια μέρα θα μπορέσουν να βοηθήσουν ώστε να γίνει έστω και μια μικρή αλλαγή στο τρόπο που ο κόσμος αντιμετωπίζει την διαφορετικότητα.

#JustAnotherYouthStory

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση