ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Λευκωσία ανάμεσα στους top προορισμούς του Lonely Planet για το 2022

Η Λευκωσία βραβεύτηκε στην κατηγορία «Κοινότητα»

must.com.cy

Από το 1973 το Lonely Planet έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους ταξιδιωτικών οδηγών στον κόσμο, με 120 εκατομμύρια αντίτυπα να έχουν πουληθεί μέχρι και το 2011. 

Στην έκδοση ''Best in Travel 2022'' με τους καλύτερους προορισμούς για την νέα χρονιά, ανάμεσα σε πόλεις όπως η Φλωρεντία, το Λάγος και το Δουβλίνο βρίσκεται και η Λευκωσία. «H πρωτεύουσα της Κύπρου είναι επίσης εκεί που χτυπά η καρδιά του πολιτισμού. Η Λευκωσία είναι ένας περίεργος και εντυπωσιακός συνδυασμός έντονου street life και πλούσιας ιστορίας» γράφει η περιγραφή της πόλης στην επίσημη σελίδα του Lonely Planet και συμπληρώνει «Σχεδόν όλα τα ενδιαφέροντα βρίσκονται μέσα στα Ενετικά Τείχη. Μέσα στην Παλιά Πόλη τα ζωντανά, εμπορικά καφέ και μπαρ βρίσκονται πολύ ψηλά σε επίπεδο για μια πόλη τόσο μικρή ενώ μουσεία, εκκλησία, ιστορικά κτήρια και τζαμιά αποκαλύπτουν μια πλούσια ιστορία».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Λευκωσία βραβεύτηκε στην κατηγορία «Κοινότητα», στην οποία διακρίθηκαν οι πόλεις που εμπλέκουν τις τοπικές κοινότητες στην πρώτη γραμμή των τουριστικών πρωτοβουλιών τους.

H καλή πρακτική που έβαλε την Λευκωσία στην λίστα του Lonely Planet με τους κορυφαίους προορισμούς, είναι το Σπίτι της Συνεργασίας με το πρόγραμμα “United by Sound”, όπως αναφέρεται. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό κοινωνικο – πολιτισμικό κέντρο, στην καρδιά της Λευκωσίας και αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα πολύ-κοινοτικής συνεργασίας. Μέσα από το έργο του “United by Sound” συνέδεσε τις κοινότητες της Κύπρου και ενθάρρυνε τον διάλογο μέσω της μουσικής με την διαδικτυακή συμμετοχή 40 μουσικών από όλη την Κύπρο για τη δημιουργία του τραγουδιού “Τime is Ripe”.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση

X
X