ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πέντε 90s πράγματα που λατρεύαμε και επέστρεψαν

Τότε που τα κινητά και οι υπολογιστές δεν είχαν μπει ακόμα στη ζωή μας

90s, μια εποχή που κάθε φορά που τη φέρνουμε στο μυαλό μας, η νοσταλγία μας τα σκάει. Και κάθε φορά καταλήγουμε στην ίδια σκέψη, πόσο θα θέλαμε να υπήρχε μία μηχανή του χρόνου να μας γυρίσει πίσω στη χρυσή δεκαετία όπου γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε: στα υπέροχα, αθώα, ελεύθερα κι ανέμελα Nineties.

Τότε που τα κινητά και οι υπολογιστές δεν είχαν μπει ακόμα στη ζωή μας και περνούσαμε τις ώρες λιώνοντας στο Game Boy, μαζεύοντας τάπες και αυτοκόλλητα και φωνάζοντας τους φίλους μας στο σπίτι για «μαραθώνιο» βιντεοκασετών. Τότε που τα γαριδάκια και τα ζελεδάκια ήταν τα αγαπημένα μας σνακς, το δωμάτιό μας γεμάτο από αφίσες και το μοναδικό φλεξ που κάναμε στα πάρτι ήταν η χορογραφία του «Baby One More Time» της Μπρίτνι (τα κορίτσια) και οι κινήσεις του Σάκη (τα αγόρια). Ίσως το μόνο που δεν άλλαξε από τότε είναι οι Πανελλήνιες που παραμένουν πανωλεθρία κι ότι όταν μεγαλώσουμε θέλουμε να γίνουμε κυριλέ.

Όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει από τότε, το σημάδι των 90s παραμένει ανεξίτηλο τόσο στον κινηματογράφο και στη μουσική, μέχρι τις σειρές και το στυλ. Παντού αναγνωρίζεις στοιχεία αυτής της δεκαετίας και παντού συναντάς την ποπ κουλτούρα της. Ακόμα πλαντάζουμε στο κλάμα βλέποντας Τιτανικό, γελάμε το ίδιο με τα Φιλαράκια, χτυπιόμαστε όταν ακούμε φριστάιλα γουάκα-μακαφόν και τα ογκώδη και με έντονα χρώματα sneakers (όπως τ0 OZWEEGO των adidas Originals) έχουν μια θέση στην ντουλάπα μας.

Ποια είναι όμως εκείνα τα πράγματα που έχουν κάνει τελευταία δυναμικό comeback από τα 90s και πολύ χαιρόμαστε γι’ αυτό;

1 Τα scrunchies

Όσες μεγαλώσαμε βλέποντας ταινίες με τις περιπέτειες των διδύμων Mary Kate και Ashley Olsen, ξέρουμε πολύ καλά ποια είναι αυτά τα μεγάλα, χοντρά, καθόλου διακριτικά (αλλά καθόλου δε μας πειράζει) λαστιχάκια για τα μαλλιά. Ή που τα λάτρευες ή που δεν ήθελες να τα βλέπεις, ενδιάμεση κατάσταση δεν υπήρχε. Όπως και να ‘χει, το cool αυτό hair accessory είναι η τελευταία μας εμμονή, αφού έχει επιστρέψει από τα 90s και στολίζει πλέον τις κοτσίδες μας, αλλά και τους καρπούς μας δίνοντας στην εμφάνισή μας μια παιχνιδιάρικη πινελιά κι ένα αίσθημα νοσταλγίας. Και δεν μπορείς να μείνεις μόνο στο ένα…

2 Τα dad shoes

Αν υπάρχει κάτι που έχει επιστρέψει δυναμικά από τη μόδα της τότε δεκαετίας, αυτά είναι τα dad shoes ή chunky sneakers, όπως θες πες τα, πάντως μια φορά σπορτέξ τα λέγαμε. Και μπορεί πολλοί να τα βάζουν στην κατηγορία των «ugly shoes», εμείς όμως σαν true 90s kids τα βάζουμε στην καρδούλα μας. Τα adidas Originals λοιπόν, που μας έχουν συνηθίσει στα ταξίδια στο παρελθόν, μάς ξανασυστήνουν το OZWEEGO, το ελαφρύ και άνετο running παπούτσι της δεκαετίας του ’90, σε μια νέα lifestyle έκδοση, εμπνευσμένη από το έντονο design των 90s και επανασχεδιασμένη για το σήμερα.

3 Remakes αγαπημένων ταινιών

Δεν ξέρω ποιος κρύβεται πίσω απ’ όλο αυτό, αλλά αν είχε σκοπό να μας κάνει να νοσταλγούμε κάθε λίγο και λιγάκι τη συλλογή μας από βιντεοκασέτες και δάκρυα συγκίνησης να κυλάνε, το πέτυχε ξεκάθαρα. Μπορεί να μην είμαι και μεγάλος υπέρμαχος των remakes, όμως όταν το Lion King προβάλλεται ξανά στις αίθουσες, δε γίνεται να μην ενθουσιαστείς. Και να ήταν μόνο αυτό; Αλαντίν, Toy Story, Men In Black κι έρχονται πολλά ακόμα όπως Άριελ και Μουλάν (θα τρελαθώ). Πρόσφατα μάλιστα ανακοινώθηκε και το Matrix 4. Wait a sec… στο 2019 είπαμε ότι ζούμε ή στο 1999; 

4 Ο Keanu Reeves

Και μιας που είπα για Matrix, δε γινόταν να μην αναφερθώ στην επιστροφή του πιο – κατά κοινή ομολογία – cool τύπου εκεί έξω. Θες η γοητεία του που καλά κρατεί από τα 90s (μέχρι και η Sandra Bullock είχε crush μαζί του), η ευγενική φυσιογνωμία του και η ηρεμία που αποπνέει, θες η ευαισθησία του, όπως και να ‘χει, έχει όλο το πακέτο κι ευχαριστούμε το 2019 που μας έδωσε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε ξανά. Keanu Reeves, you ‘re breathtaking.

5 Τα Pokémon

Το πρόγραμμα είχε ως εξής: Ξυπνούσαμε από τα χαράματα για να δούμε τις νέες περιπέτειες αυτών των φανταστικών γιαπωνέζικων πλασμάτων, μετά αφού τη βλέπαμε Ash Ketchum, λιώναμε κυνηγώντας Pokémon στο Game Boy μέχρι να κολλήσει η κασέτα ή κάποιο Snorlax να βρεθεί στο δρόμο μας και κάπως έτσι καταλήγαμε στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς επενδύοντας το χαρτζιλίκι μας σε γαριδάκια (για τις τάπες), κάρτες κι αυτοκόλλητα, ώστε να πάμε ετοιμοπόλεμοι στο σχολείο. Ακόμα κι αν μεγαλώσαμε όμως, η αγάπη για τα Pokémon δεν έσβησε ποτέ, φτάνει να αναλογιστείς την τρέλα που επικράτησε όταν κυκλοφόρησε το Pokémon GO! Και ξέρω πολύ κόσμο που συνεχίζει ακόμα να παίζει με τον ίδιο ενθουσιασμό. Gotta catch ’em all, αφού!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
90s  |  Επιστροφή  | 

Style: Τελευταία Ενημέρωση

X