ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτοί είναι οι 9 κανόνες αντρικής μόδας που μπορείς να «σπάσεις»

Έχουν να κάνουν με τα διαχρονικά «πρέπει» για το ντύσιμο

Σίγουρα όσο μεγαλώνουμε επαναστατούμε λιγότερο με το στυλ μας και τις επιλογές μας. Ενώ στα φοιτητικά χρόνια ξύπναγες μεσημέρι και έφτιαχνες το σούπερ και επαναστατικό μαλλί πριν βγεις κάπου έξω για καφέ, πλέον πίνεις τον πρωινό σου καφέ και ετοιμάζεσαι για τη δουλειά. Μπορεί στην δουλειά σου τα extreme κουρέματα να είναι απαγορευμένα, όμως μπορείς να κάνεις κάποιους συνδυασμούς στα ρούχα που σπάνε τους κανόνες μόδας αλλά είναι στο dresscode που απαιτούνται.

Στα πλαίσια αυτά το να κάνεις το ντύσιμο σου σύμφωνο με όσα θες να βλέπεις στον καθρέπτη μπορεί να σπάει κάποιους κανόνες, έτσι όμως θα εκφραστείς και θα αναδείξεις το στυλ και το σώμα σου. Οι κανόνες μόδας που θα «σπάσεις»έχουν να κάνουν με τα διαχρονικά «πρέπει» για το ντύσιμο που γενιές και γενιές αντρών ακολουθούσαν πιστά για δεκαετίες.

Οι κανόνες μόδας που μπορείς να «σπάσεις”

Navy blue και μαύρο

Τα δύο χρώματα είναι υπέροχα όμως σπάνια τα βλέπαμε μαζί σε ένα outfit. Επειδή είναι και τα δύο σκούρα χρώματα δεν συνδυάζονταν μεταξύ τους γιατί το ένα «ανταγωνιζόταν” το άλλο. Το τρικ για να τα φορέσεις μαζί είναι να διαλέξεις κομμάτια που θα αναδεικνύονται μαζί, όπως για παράδειγμα ένα τζιν ή παντελόνι σε navy blue με μαύρο μπουφάν και λευκά αθλητικά.

Καφέ και μαύρο

Για απροσδιόριστο λόγο το καφέ χρώμα τείνει να εξαφανιστεί από το αντρικό ντύσιμο και ιδιαίτερα από τα παπούτσια. Το καφέ χρώμα δίνει επισημότητα. Παλιά ήταν η κύρια επιλογή των αντρών όπως είναι σήμερα το μαύρο. Και επειδή το μαύρο μαζί με το καφέ είναι συνήθως μία απαγόρευση από μόνα τους, υπάρχει η δυνατότητα να σπάσεις τον κανόνα και να ντυθείς πιο επίσημα συνδυάζοντας και τα δύο χρώματα.

Αθλητικά παπούτσια

Τα τελευταία χρόνια οι κανόνες μόδας έχουν αλλάξει ως προς τα αθλητικά παπούτσια και τα βλέπουμε όχι μόνο σε casual ντυσίματα αλλά και σε πιο κομψά. Το casual και το αθλητικό ντύσιμο είναι φτιαγμένο για την άνεση μας, και έτσι μπορείς να τα συνδυάσεις με πολλούς τρόπους.

Γραβάτα και casual ντύσιμο

Ο κανόνας της γραβάτας είναι να πηγαίνει πάντα με κουστούμι. Βέβαια υπάρχουν outfit που μπορείς να κάνεις και να εντυπωσιάσεις χωρίς κουστούμι αλλά με ένα πιο casual look στο οποίο η γραβάτα θα κάνει την διαφορά.

Λευκό παντελόνι

Το να αποκλείσεις ένα χρώμα από τις επιλογές στα ρούχα σου επειδή δεν το επιτρέπουν διάφοροι κανόνες μόδας που έχουμε συνηθίσει, είναι λάθος. Ακόμα και τους μήνες πριν και μετά το καλοκαίρι μπορείς να κάνεις τέλειους συνδυασμούς φορώντας λευκό παντελόνι και να τραβήξεις τα βλέμματα θαυμασμού.

Φούτερ με κουκούλα

 

Παλιά τα φούτερ ήταν απαραίτητα στην καθημερινότητα σου είτε ως μαθητή και αθλητή, είτε ως φοιτητή. Τα αθλητικά ρούχα γενικά είναι τα πιο άνετα αλλά δεν χρειάζεται να τα αποκλείσεις τώρα. Μπορείς να κάνεις ακόμα πιο όμορφα ντυσίματα με φούτερ, ακόμα και για το γραφείο.

Τα αξεσουάρ


Ενώ για τις γυναίκες είναι must, για τους άντρες τα πολλά αξεσουάρ είναι περιττά σύμφωνα με τους κανόνες μόδας. Κάποιες φορές το δικό σου στυλ αναδεικνύει πλευρές τις προσωπικότητας σου φορώντας αντρικά βραχιόλια. Μπορείς να συνδυάσεις το κομψό ρολόι σου με διάφορα βραχιόλια της επιλογής σου.

Οι λευκές κάλτσες

Αν και δεν πάνε με όλα τα στυλ, οι λευκές κάλτσες δεν χρειάζεται να είναι απαγορευμένες από την ντουλάπα σου. Σίγουρα δεν πάνε με κουστούμι ή σορτς αλλά μπορείς να κάνεις ένα όμορφο casual look με τζιν ή λευκό παντελόνι.

T-shirts με κουστούμι

Την τελευταία δεκαετία βλέπουμε να σπάει ο κανόνας «κουστούμι μόνο με πουκάμισο”. Έτσι μπορείς να φορέσεις t-shirt αντί για πουκάμισο με κουστούμι. Ο συνδυασμός κάνει ένα υπέροχο στυλ που είναι κατάλληλο για πολλές περιστάσεις, εξόδους αλλά και για το γραφείο. 

Πηγή: the-man

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Style: Τελευταία Ενημέρωση

X